Konec tedna Klub mariborskih študentov prireja športno-glasbeno-dobrodelno prireditev Ftrgatev. Z zbiranjem sredstev za plačilno nujno potrebne operacije, bodo pomagali Galu Štefliču.

V petek, 8. 11. 2019, Klub mariborskih študentov že četrto leto zapored organizira športno-glasbeno-dobrodelno prireditev Ftrgatev. Športni del večera bomo preživeli v dvorani Štuka, kjer se nam bodo predstavili znani in manj znani “skejterji”. Zvečer pa se bomo v dvorani UŠC Leona Štuklja “ftrgali” z Vladom Kreslinom, slovensko rock skupino Mi2 in zasedbo S.A.R.S.

Ftrgan petek bodo ob 19. uri otvorili v dvorani Štuk, katero bodo spremenili v ulično okolje in svet »skejt« parka. Tukaj se bodo pomerili rolkarji željni adrenalina in novih izzivov. Tekmovanje za naziv najboljšega »skejterja« Ftrgatve 2019 obsega nagradni sklad v vrednosti 1500 evrov. Imeli pa boste priložnost v živo videti trike znanih »skate« imen kot so Victor Jawneh, Adam Keys, Chris Khan, Mitja Težak in drugi.

Ob 21.30 se dogajanje preseli v dvorano UŠC Leona Štuklja in Klub mariborskih študentov nam je zagotovil, da bo to ponovno “pune ftrgan” večer. Obiskovalce mlajše in starejše generacije bodo zabavali mož s črno kitaro Vlado Kreslin, ena najbolj popularnih srbskih skupin iz Beograda S.A.R.S in za vse navdušence nad slovensko rock glasbo bodo poskrbeli Mi2.

Ftrgatev bo imela tudi dobrodelno noto

Z zbiranjem sredstev za plačilno nujno potrebne operacije, bodo pomagali Galu Štefliču, ki ima diagnosticiran sinostosi radioulnaris bill oziroma deformacijo obeh rokic. Denar bodo zbirali s pomočjo kleti Radgonski goric, ki so tudi glavni podpornik te akcije. Ti bodo podarili vino za “Dobrodelni šank”, kjer se bodo za simbolično ceno prodajali špricerji. Prav tako bodo vključili hiter prigrizek – kokice. S pomočjo Maribox-a bodo podarjene kokice ponujali v zameno za simbolično donacijo, s katero bodo pomagali Galu.

Klub mariborskih študentov Ftrgatev letos prireja že četrto leto zapored, in kot vsakič do sedaj ste lahko prepričani, da bo 8. november vaš novi pune ftrgan dan!