Z grammyji nagrajen David Morales je ob akumulacijskem jezeru Rogoza poskrbel za odlično glasbeno vzdušje na že drugem glasbenem festivalu StellarBeat.

Glasbeni festival StellarBeat se je vrnil ob akumulacijsko jezero v Rogozi, kjer se je lani premierno predstavil pred nekje 7.000 ljudmi. Na že poznanem kraju se je tako pričel nov horizont glasbenega popotovanja, kjer se bo v treh dneh na dveh odrih predstavilo okoli 40 DJ-jev.

Kljub hladnim temperaturam so DJ-ji z odličnimi ritmi dodobra ogreli ozračje

Včeraj, 22. junija, so se v Stellar Areni in na novem Undetected odru zvrstili domači in tuji izvajalci elektronske glasbe. Pod obema odroma se je nabrala zavidljiva množica, ki je kljub hladnejšim temperaturam vztrajala v svojih plesnih čevljih. Za vrhunec večera je na največjem elektronskem odru poskrbel legenda elektronske glasbe, Američan David Morales, ki je slovenskim in tujim oboževlcem predstavil tudi nekaj materiala iz svojega novega projekta Diridim, kjer se je posvetil predvsem vokalom in ne toliko svojim značilnim ritmom. Morales, ki je na glasbeni sceni že nekaj več kot 40 let, je iz množice pod odrom izvabil neverjetno energijo.

Več fotografij si lahko ogledate v naši FOTOzgodbi.

Na odru so se mu pridružili še italijanska starosta elektronske glasbe Paolo Barbato, ki se je po lanskem nastopu na festivalski plaži letos premierno predstavil v glasbeni areni. Za mešalno mizo pa so stopili še lokalni DJ-ji, od Mike Valeta, kateremu je tudi iz zadnje vrste videti, da resnično uživa v glasbenem popotovanju. Teodor G. je obiskovalce pozdravil že ob 20. uri, medtem, ko je talentiran Tim Urbanya na oder stopil ob pol 4. uri zjutraj ter skupaj z obiskovalci zaključil prvi dan v Stellar Areni.

Undetected oder z žensko energijo

Letošnja posebnost pa je vsekakor nov oder, Undetected, ki je pisan na kožo tistim, ki uživajo v temnejših in bolj globokih ritmih. Tema večera je bila techno in ženska energija, saj so se predstavile edine ženske predstavnice na festivalu. Tako smo lahko spremljali vrhunsko Insolate, ki je ob jezero Rogoza pripeljala pravo Berlinsko vzdušje, pa povratnica Tea Vuckovic, ki je z obiskovalci pričakala sončni vzhod in mlada nadebudna GLIA. Za trde ritme pa je poskrbel še del Overheads dua, slovenska legenda Veztax ter nedvomno Afekt, ki je dodobra napolnil pododrje in razplesal StellarBeat obiskovalce. Na festivalu pa se je premierno predstavil tudi zmagovalec DJ natečaja, lokalni DVID.

Prvič v Sloveniji, Sigala in Timmy Trumpet

Prvi dan festivala je tako minil, danes pa obiskovalce že vabi festivalska plaža, kjer se bodo odvijale najrazličnejše športne aktivnosti, za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli izbrani DJ-ji, hkrati pa se bodo obiskovalci lahko potegovali za veliko nagrad, ki jih poklanjajo sponzorji in podporniki največjega elektronskega festivala v Sloveniji. Vsekakor pa danes ne gre zamuditi nastopa mojstra poletnih hitov, britanskega izvajalca Sigale ter jutrišnjega vrhunca Timmy Trumpeta.