18°C

FOTO: Legenda elektronske glasbe na noge dvignil množico na StellarBeat festivalu

23.06.2018 ob 12:26 23.06.2018 ob 13:33
Z grammyji nagrajen David Morales je ob akumulacijskem jezeru Rogoza poskrbel za odlično glasbeno vzdušje na že drugem glasbenem festivalu StellarBeat.

Glasbeni festival StellarBeat se je vrnil ob akumulacijsko jezero v Rogozi, kjer se je lani premierno predstavil pred nekje 7.000 ljudmi. Na že poznanem kraju se je tako pričel nov horizont glasbenega popotovanja, kjer se bo v treh dneh na dveh odrih predstavilo okoli 40 DJ-jev.

Kljub hladnim temperaturam so DJ-ji z odličnimi ritmi dodobra ogreli ozračje

Včeraj, 22. junija, so se v Stellar Areni in na novem Undetected odru zvrstili domači in tuji izvajalci elektronske glasbe. Pod obema odroma se je nabrala zavidljiva množica, ki je kljub hladnejšim temperaturam vztrajala v svojih plesnih čevljih. Za vrhunec večera je na največjem elektronskem odru poskrbel legenda elektronske glasbe, Američan David Morales, ki je slovenskim in tujim oboževlcem predstavil tudi nekaj materiala iz svojega novega projekta Diridim, kjer se je posvetil predvsem vokalom in ne toliko svojim značilnim ritmom. Morales, ki je na glasbeni sceni že nekaj več kot 40 let, je iz množice pod odrom izvabil neverjetno energijo.

Več fotografij si lahko ogledate v naši FOTOzgodbi.

Na odru so se mu pridružili še italijanska starosta elektronske glasbe Paolo Barbato, ki se je po lanskem nastopu na festivalski plaži letos premierno predstavil v glasbeni areni. Za mešalno mizo pa so stopili še lokalni DJ-ji, od Mike Valeta, kateremu je tudi iz zadnje vrste videti, da resnično uživa v glasbenem popotovanju. Teodor G. je obiskovalce pozdravil že ob 20. uri, medtem, ko je talentiran Tim Urbanya na oder stopil ob pol 4. uri zjutraj ter skupaj z obiskovalci zaključil prvi dan v Stellar Areni.

Undetected oder z žensko energijo

Letošnja posebnost pa je vsekakor nov oder, Undetected, ki je pisan na kožo tistim, ki uživajo v temnejših in bolj globokih ritmih. Tema večera je bila techno in ženska energija, saj so se predstavile edine ženske predstavnice na festivalu. Tako smo lahko spremljali vrhunsko Insolate, ki je ob jezero Rogoza pripeljala pravo Berlinsko vzdušje, pa povratnica Tea Vuckovic, ki je z obiskovalci pričakala sončni vzhod in mlada nadebudna GLIA. Za trde ritme pa je poskrbel še del Overheads dua, slovenska legenda Veztax ter nedvomno Afekt, ki je dodobra napolnil pododrje in razplesal StellarBeat obiskovalce. Na festivalu pa se je premierno predstavil tudi zmagovalec DJ natečaja, lokalni DVID.

Prvič v Sloveniji, Sigala in Timmy Trumpet

Prvi dan festivala je tako minil, danes pa obiskovalce že vabi festivalska plaža, kjer se bodo odvijale najrazličnejše športne aktivnosti, za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli izbrani DJ-ji, hkrati pa se bodo obiskovalci lahko potegovali za veliko nagrad, ki jih poklanjajo sponzorji in podporniki največjega elektronskega festivala v Sloveniji. Vsekakor pa danes ne gre zamuditi nastopa mojstra poletnih hitov, britanskega izvajalca Sigale ter jutrišnjega vrhunca Timmy Trumpeta.


Morda vas zanima tudi?

Top tedna

DARS išče večje število novih sodelavcev, tudi za nedoločen čas

Med drugim iščejo avtomehanike, voznike, operaterje, administratorje in pravnike.

Policisti preklicali iskanje za 21-letnico iz okolice Maribora

Policisti so preklicali iskanje kam Klementina Dorner iz območja Šentilja.

Čez mejo potrebujejo delavce, plača vsaj 2000 evrov, pa tudi dodatki

Iščejo se delavci v avtomobilski industriji, elektromonterji, električarji...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Septembra nov poskus prodaje premoženja Športnega centra Pohorje

Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski bo septembra na javnih dražbah skuš...

FOTO in VIDEO: Challe Salle in Perpetuum Jazzile navdušili poln Trg Leona Štuklja

Praznovanje Europarkovega rojstnega dne se je bo začelo včeraj, 18. avgusta, ob 20. uri s tradicio...

FOTO in VIDEO: Požar na Taboru, na delu več gasilskih društev

Malo pred deseto uro zvečer je zagorelo na Taboru v Mariboru.