Pretekli petek se je v Niagari odvil prav poseben koncert. Na glasbeno sceno se je namreč vrnila skupina Bepop Ladies, saj tokrat nastopajo brez Simona. Alenka, Tinkara in Ana so še vedno tako energične, kot pred 15 leti, oboževalci pa so njihove vrnitve na odre izredno veseli.

Da so Bepop Ladies v Sloveniji ponovno senzacija potrjuje dejstvo, da so njihovi novi koncerti povsod razprodani. Tako je bilo tudi v Niagari, ki je bila nabito polna že uro pred koncertom, več oboževalcev je pred vrati lokala tudi ostalo praznih rok.

Želja je gorela že dolgo

Dekleta pravijo, da je želja, da se ponovno združijo kot Bepop, v njih gorela že nekaj časa. Najprej so čakale tudi na Simona, če bi se odločil, da se jim pridruži, »in je rekel Ne, kratko in jedrnato,« se smejejo dekleta. »Seveda smo ga vprašale, če se strinja, da gremo same kot trio in se je strinjal, tako da smo bile potem pravzaprav v enem tednu organizirane,« razlaga Ana Praznik. Nostalgijo sedaj z velikim veseljem podoživljajo v ženski zasedbi.

Na odru so sedaj bolj sproščene

Vrnitev na slovenske odre je bila zanje izjemno pozitivna izkušnja, vse so skupnega mnenja, da jim je toliko let pavze dalo neko novo dimenzijo in da se sedaj počutijo še bolj sproščene. »Saj smo bile takrat tudi, a znova to nekako drugače doživljamo, ker smo manj obremenjene.«

Tinkara Fortuna (prej Zorec) pove, da sedaj nastope doživljajo bolj odraslo: »Vse smo bolj zrele, vse smo mamice in imamo neko začrtano pot, vemo kaj hočemo. Bolj smo suverene in samozavestne… Uživamo in upamo, da bo čim dlje trajalo.«

Zaradi odličnega odziva tudi nove pesmi

Bepop Ladies se ob vprašanju, kaj bodo pripravile v prihodnosti nasmejejo in povedo, da to sedaj vse najbolj zanima. »Prvotni plan dejansko ni bil imeti novih pesmi, a smo vse zelo pozitivno presenečene nad odzivom, tako da so se zdaj plani malo razširili in podaljšali. Prepuščamo se toku dogajanja,« pojasni Tinkara. »Zdaj imamo predvsem čas, da ugotovimo, kaj bi sploh rade sporočile publiki. Nekaj pozitivnega vsekakor bo,« doda Alenka.

V Mariboru je vedno dober žur

Razprodana Niagara je bila na petkov večer kot portal 15 let nazaj v preteklost. Mariborčani se vseh pesmi gotovo še spomnijo, saj so pevke s svojim glasnim prepevanjem skoraj preglasili. Nasmehi na obrazu in nostalgični objemi med prijatelji so jasno pokazali, da je bila vrnitev Bepop odlična poteza in da je že skoraj kultna slovenska slovenska skupina še vedno zapisana v srcih različnih generacij.

»Na Štajerskem je itak zmeraj žurka in čaga, tako da bo zagotovo super. Koncert je tudi razprodan, tako da si ne obetamo nič manj, kot ful dober žur,« so dekleta povedala pred nastopom in niso se zmotila.

Vidimo se spet čez dober mesec

V Maribor se skupina vrača že kmalu. »V Astoriji bomo 6. decembra, pripravljamo akustični koncert, ki bo intimen, nekaj novega od nas Bepop in se ga izredno veselimo. Tudi za nas bo to ognjeni krst.«

Vseh nadaljnjih projektov in koncertov se zelo veselijo. »Super je, ko lahko delaš v življenju, kar te veseli in da lahko delamo takšne stvari nas zelo osrečuje. Ponosne smo tudi, da nas lahko pri tem spremljajo že tudi naši otroci,« še dodajo.