Kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo v sabljanju bo leta 2015 potekalo v Mariboru, v organizaciji Sabljaškega kluba Branik in Sabljaške zveze Slovenije s pomočjo mesta Maribor.

Med tremi kandidati, za organizacijo prvenstva sta se potegovali še Srbija in Rusija, je Slovenija od skupno 43 glasov prejela 21 glasov, Srbija pa 17.
Obletnica olimpijske medalje
​Predsednik Sabljaške zveze Slovenije Franc Breznik je predstavil kandidaturo Slovenije za kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo v sabljanju Maribor 2015, s katero so obeležili obletnico srebrne olimpijske medalje, ki jo je sabljač Rudolf Cvetko prisabljal na olimpijskih igrah v Stockholmu leta 1912.
Pričakujejo 800 tekmovalcev
Športna dvorana Lukna v Ljudskem vrtu bo deset dni gostila približno 800 mladih sabljačev in sabljačic iz 45 evropskih držav. Na prvenstvu se bodo sabljači v posamičnih in ekipnih preizkušnjah pomerili v dveh starostnih kategorijah, in sicer kadetinje in kadeti do 17 let ter mladinke in mladinci so 20 let, v treh orožjih meč, floret in sablja.
Kongres Evropske sabljaške konfederacije je potekal v soboto, 15. junija, pred začetkom evropskega članskega prvenstva v sabljanju, ki bo potekalo do 21. junija v Areni Zagreb.
STA