Pred nami je še zadnji lokalni rokometni derbi v letošnji sezoni med rokometaši mariborskega Branika in ormoškega Jeruzalema.

Pred nami je še zadnji lokalni rokometni derbi v letošnji sezoni med rokometaši mariborskega Branika in ormoškega Jeruzalema. Rezultat slednjega bi lahko že nakazal, kdo bo na koncu ostal na vrhu končnice za prvaka.

V dosedanjem razpletu sezone so bili Mariborčani od Ormožanov dvakrat boljši in to na domačem parketu, srečanje na Hardeku na začetku minulega novembra pa so dobili organizatorji letošnjega zaključnega turnirja Pokala Slovenije, kjer so na koncu osvojili 3. mesto. Gre za obračun trenutno vodilnega dvojca Končnice za obstanek, kjer imajo vijoličasti rokometaši na 7. mestu dve točki prednosti pred Ormožani. Ne glede nato ali gre za prvenstveno, pokalno ali pripravljalno srečanje pa so obračuni dveh lokalnih rivalov venomer zanimivi. »Nisem dolgo v Mariboru, a sem že videl in občutil kakšen naboj prinašajo tekme z Ormožem in ne glede ali tekma odloča o točkah ali ne vedno so to srečanja, kjer vsak igralec obeh moštev da svoj maksimum. V zadnjih dveh srečanjih v Taboru smo bili boljši nasprotnik. Po rezultat sodeč zgleda z lahkoto, a smo se morali precej namučiti, da smo osvojili vse točke. Vse delamo na tem, da se pripravimo na zahtevno gostovanje, kjer nas zagotovo čaka vroča atmosfera. Kljub vsemu bomo naredili vse, da jih skušamo presenetiti tudi na njihovem parketu.« je dejal mladi Hrvat v vijoličastem dresu Matko Rotim.

Srečanje med RK Jeruzalem Ormož in RK Maribor Branik se bo v petek 11. maja v Športni dvorani na Hardeku v Ormožu ob 20. uri.