Franc Pukšič naj bi pri tem s prstom kazal na nekdanjega župana, ki naj bi bil kriv za visoke dolgove občine.

Vir: Facebook

Krpanja občinskega proračuna se na nenavaden način loteva župan Destrnika Franc Pukšič, pred tem dolgoletni poslanec iz vrst SDS, poroča portal Siol.

Stari dolgovi niso edina težava

Za odpravo skoraj milijonskega dolga občine prodaja kar svojo župansko pisarno in še tri popolnoma opremljene prostore v lasti občine, pri tem pa s prstom kaže na nekdanjega župana Vladimirja Vindiša, ki naj bi bil kriv za visoke dolgove občine. A stari dolgovi, še poročajo, niso edina težava novega župana.

Nakup le dva dni pred prihodom

Na Destrniku živi okoli 2.600 prebivalcev, tamkajšnji župan pa se bojuje z dolgovi in zanje krivi svojega predhodnika. Ta naj ne bi odkupil prostorov, ki jih je zgradilo podjetje Em-grad. Župan Franc Pukšič tako prodaja celo svojo pisarno, saj je za oddajo Planet 18 povedal, da je Vindiš za nakup nekih prostorov plačal 40 tisoč evrov, in to le dva dni pred njegovim prihodom.

Podpisal pogodbo, a je ni spoštoval

Gasilskemu društvu Desenci je ostal dolžen 42 tisoč evrov za nabavo gasilskega vozila. Pogodbo je podpisal, pišejo, spoštoval je ni. Ker stroški močno presegajo dobrih dva milijona evrov vreden proračun, je župan predlagal prodajo pisarn. »Z občinskimi svetniki smo se odločili, da prodamo del prostorov, to simbolno pomeni tudi županovo pisarno,« je razložil Pukšič.

O dolgovih, ki jih je Destrniku nakopal nekdanji župan, se bodo pogovarjali tudi na sodišču. »Proti Vindišu in direktorici smo vložili enajst ovadb,« jim je še povedal.

Seli se v manjšo pisarno

V občini so gradili šolo, telovadnico in igrišče, zato so zemljišče kupili; polovice zemljišč je bila lastnica občina, druga polovica pa je bila v rokah podjetja Em-grad. Ob tem so se dogovorili, da bo občina prostore odkupila. Ker nekdanji župan tega ni spoštoval, se novi zdaj seli v manjšo pisarno.