Od potrjeno sedmih okuženih zdravnikov s COVID 19 se je le eden zdravnik udeležil srečanja v Črni gori in to v času, ko je bila le ta COVID varna država, torej na zelenem seznamu.

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca po razgovoru z zaposlenimi pri katerih so potrdili okužbo s COVID 19, pri nobenem izmed njih ne ugotavljajo resnega zdravstvenega stanja zaradi katerega bi bila morda potrebna hospitalizacija, dva izmed njih imata podobne simptome kot pri sezonski gripi, ostali so brez zdravstvenih težav.

Le eden se je udeležil srečanja v Črni gori

Od potrjeno sedmih okuženih zdravnikov s COVID 19 se je le eden zdravnik udeležil srečanja v Črni gori in to v času, ko je bila le ta COVID varna država, torej na zelenem seznamu. Na srečanje je bil povabljen kot sodelavec v ekipi strokovnjakov v okviru Centra za evropsko prihodnost v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije.

Sprva negativen

Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje še išče izvor okužbe, saj niso potrdili vnosa okužbe iz Črne gore, ker se je zdravnik po prihodu iz srečanja dal testirat in je bil takrat njegov izvid negativen na COVID 19.

Poziv vsem, ki so obiskali Urgentni center UKC Maribor, razmere so bolj zaskrbljujoče kot marca.