Do sedaj je zbranih dobrih 51 tisočakov, stroški operacije znašajo okvirno 150 tisočakov. Za predsednico društva Maus, ki je denar zbran zanj porabila za svoje potrebe, ni sledu.

Govorili smo z Galovo mamo Natašo Vrbnjak Šteflič, ki nam je dejala, da je do sedaj za operacijo njenega sina zbranih dobrih 51 tisočakov. Omenjena sredstva so na transakcijskemu računu Nadškofijske Karitas, ki je pred nekaj tedni prevzela zbiranje denarja. »Od SMS donacij je s strani Telekoma sproščenega 30.368 evrov, od A1 6.737 in Telemacha 5.064, preostanek denarja so nakazila, ki so jih prejeli na TRR Karitasa.«

Operacija na Floridi

»Tega posega Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ne bo kril. Zanj pa je najboljša možnost za izboljšanje gibljivosti ter okrevanje operacija na Floridi v ZDA pri doktorju Droru Paleyu, ki je pomagal že več otrokom, tudi iz Slovenije,« je ob začetku zbiranja dejal Branko Maček in dodal, da Galu, žal, ni prizaneseno niti s preizkušnjami niti s težavami pri zbiranju sredstev.

Gal ima že dogovorjeno operacijo, le-ta je predvidenega 20. maja 2020. »Prvi pregled je predviden 18. maja, tako da smo že rezervirali karte, na Florido odletimo 15. maja,« pove mama. Predviden strošek operacije in preostalih stroškov je 150 tisočakov. V stroške je zajeta tudi potrebna tri mesečna namestitev po operaciji na Floridi.

Ukradla denar, sedaj se ne oglaša

Najprej se je denar zbiral na računu Humanitarnega društva Maus, a se je kasneje izkazalo, da je predsednica društva Nataša Švikart denar dvignila za svoje potrebe. Kljub temu, da je dala podpisano izjavo, da bo denar v najkrajšem možnem času vrnila, pa o njej sedaj ni sledu. »Ne slišimo se, nikomur se ne oglaša, kadarkoli jo kličem, ima zasedeno. Poslala sem ji tudi e-mail z vprašanjem, kdaj lahko pričakujemo vrnjen denar, a se ne odziva,« še pojasni Nataša in doda, da zbranega sredstva za Gala ne more zahtevati, je pa v teku policijska preiskava.

Še vedno lahko pomagate tudi vi

TRR nakazila:

Račun: SI56 0400 0026 6039 028, sklic, referenca: SI00 292167,
Namen nakazila: Pomoč GALU, koda namena: CHAR, dobrodelno nakazilo
Podatki o prejemniku: NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR, Strossmayerjeva 15, 2000 MARIBOR, DŠ.: 48726273
Podatki o banki: NOVA KBM d.d. Maribor, Ulica Vita Kreigherja 4, 2000 Maribor, SWIFT koda banke: KBMASI2X

SMS – donacije:

S sporočilom SMS uporabnikov mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2, Telemach s ključno besedo GAL5 na številko 1919 je moč prispevati 5 evrov.