Na trenutnih prognostičnih kartah urada za meteorologijo zaenkrat ne opažajo niti kakšnih močnejših padavin, ampak bolj sonce, veter in meglo.

Vremenska napoved za prihodnje dni v severovzhodnem delu države ne bo nič kaj zimska, nam je zatrdil Andrej Velkavrh, dežurni prognostik na uradu za meteorologijo Agencije RS za okolje, saj: »V naslednjih desetih do štirinajstih dneh ni videti kakšne bistvene ohladitve«.

Sobota in nedelja bosta precej megleni

Tudi padavin ni na trenutnih prognostičnih kartah, dodaja, vreme bo v glavnem suho. »Bodo tudi sončni dnevi, ampak znajo biti nekateri tudi vetrovni in ponekod precej megleni. Zlasti sobota in nedelja na štajerskem bosta bolj meglena ali v znamenju nizke oblačnosti in zato manj sončna,« je pojasnil Velkavrh.

Najprej dež, potem spet suho

Nič kaj zimsko vreme ne napoveduje niti za prihodnji teden, ko bi lahko bilo od torka kakšen dan spet lahko deževno. »Zadnje dni prihodnjega tedna bo namreč spet suho vreme, saj se bo spet naredil anticiklon, vendar je tačas še težko oceniti, koliko časa bo trajal,« je dejal dežurni prognostik.

Slane ali jutranjega zmrzovanja ni na vidiku

Dnevne temperature se bodo naslednje gibale med 10 in 13 stopinj Celzija, kakšen dan se bodo povzpele tudi do 15. »Še jutra ne bodo pretirano hladna. V severovzhodu države bodo noči sicer bolj jasne, a se bodo samo ponekod temperature spustile le nekoliko pod 5 stopinj Celzija. Slane ali jutranjega zmrzovanja namreč ni na vidiku,« je sklenil Velkavrh.