Na Mariborskem Pohorju in Arehu bo začetek vzpona po smučišču med 7.30 in 8. uro, prvi spust pa bo nato dovoljen ob 9. uri, ko se uradno odprejo smučišča.

Vir: FB Visit Pohorje

Na Pohorju želijo v nadaljevanju zimske sezone čim bolje urediti možnosti za turno smuko, so zapisali na socialnem omrežju Visit Pohorje. Sprejeli so odločitev, da turnim smučarjem na Mariborskem Pohorju in Arehu omogočijo začetek vzpona po smučišču med 7.30 in 8. uro, prvi spust pa bo nato dovoljen ob 9. uri, ko se uradno odprejo smučišča.

Različno ponudbi vozovnic

Cena vozovnice za turno smuko na Mariborskem Pohorju, ki vključuje hojo na smučeh navkreber po urejeni progi in spust navzdol, znaša 5 evrov, vozovnica, ki turnim smučarjem zagotavlja še eno vožnjo z izbrano žičniško napravo, pa 7 evrov. Medtem pa vozovnica za turno smuko na Piskru na Arehu stane 5 evrov in omogoča še en prevoz s sedežnico Pisker.

Poziv k večji varnosti na smučiščih

Pri tem pristojni ponovno opozarjajo, da v času odprtja smučišč, torej od 9. ure naprej, vzpenjanje po njih s turnimi smučmi ni dovoljeno, saj širina zasneženih prog tega ne dopušča. »Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upoštevanje predpisov, s čimer boste prispevali k varnosti na smučiščih,« so zaključili.