Po požaru v prvi zero waste trgovini bodo zaradi dodatnih gradbenih del trgovino namesto 23. novembra ponovno odprli 30. novembra.

Otvoritev Zelene japke bo v soboto, 30. novembra, med 9. in 12. uro, na njihovem starem naslovu na Dominkuševi ulici 5. Spomnimo, požar je pred mesecem dni skoraj popolnoma uničil trgovino brez embalaže, nepredvidljiva gradbena dela pa so predviden datum otvoritve nekoliko zamaknila.

Naprodaj skrbno izbrani izdelki

Zelena japka bo še naprej prodajala skrbno izbrane izdelke, ki so prijazni človeku, živalim in naravi. To pomeni, da ne vsebujejo sestavine živalskega izvora ter niso testirani na živalih. Kupci bodo lahko našli ekološke detergente, nekatere surovine na rinfuzo, ekološki in organski bombaž, vrečke za sadje in zelenjavo, pralne kavne filtre, kuhinjske brisače, pralne robčke, prtičke, brisače, posteljnino, pralne vrečke, cedila za izdelavo rastlinskega mleka, izdelke za nego – pralne kozmetične blazinice, olivno milo, leseno krtačko iz agavinih ščetin za roke, bambusove zobne ščetke, menstrualne skodelice, pralne vložke, izdelke iz ponovne uporabe ter še marsikaj.