Šestletna Maša iz Pesnice pri Mariboru bi se morala prihodnji teden odpraviti na operacijo v ZDA, njena pot je sedaj ogrožena.

Vedno več ljudi se s svojimi otroci, ki imajo prirojene hude telesne okvare, odpravlja na operacije čez lužo, ki pa seveda niso poceni. Tukaj se ponavadi vključijo dobrodelna društva, ki nato v imenu družine zbirajo denar, da si lahko nato privoščijo potovanje in stroške, ki pride skupaj z dolgotrajnim zdravljenjem.

S hčerko bi morala na zdravljenje, sedaj ne ve kako si bo lahko vse privoščila

Pred nekaj časa je dobrodelno Društvo iz srca dam, kar imam, ki ima sedež v Radljah ob Dravi, pričelo z zbiranjem denarja za Natalijo Zorman in njeno hčerko Mašo, iz Pesnice pri Mariboru. Deklica Maša ima namreč prirojeno hudo okvaro kolkov imenovano luksacija oz. obojestranski izpah. Prevoz in zdravljenje na Floridi v Združenih državah Ameriki, ki po predračunu znaša okoli 200.000 evrov, je šestletni Maši odobril Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, poročajo pri Svet 24. A tukaj so še nekateri drugi stroški, kot tudi stroški za potovanje njene mame Natalije.

Mati in hči bi se naj na Florido, po poročanju Svet 24, odpravili prihodnji petek, a prišlo je do zapleta. Predsednica društva Iz srca dam, kar imam, ki je zbirala denar za mlado deklico se ne javlja ali pa ne poda informacij o zbranem denarju, ki ga družina nujno potrebuje. Natalija je namreč primorana preživeti sebe in hči s 650 evri na mesec, saj je zaradi težav hčerke na bolniški že sedem let. Zormanova je bila v stiku s podjetji in nekaterimi posamezniki, ki so ji zatrdili, da so denar že nakazali na transakcijski račun Bukovnikove oz. njenega društva, a Zormanova informacije o zbranem denarju do danes še ni dobila, prav tako pa je izvedela, da bi naj bil dotični račun že zaprt. Kljub temu, da bi naj predsednici dobrodelnega društva večkrat dejala, da bo njeno početje razkrila medijem, ji je Bukovnikova zatrjevala, da bi naj vse teklo po načrtu.

Predsednica dobrodelnega društva nedosegljiva

Ker se bi morali Maša in Natalija že zelo kmalu odpraviti na pot in pred tem zamenjati denar, bi morali denar dobiti danes ali najkasneje v ponedeljek. Trenutno ji je uspelo privarčevati toliko, da je lahko uredila vizum, za naprej pa še ne ve kako se bo njuna zgodba razpletla.

Ko smo v uredništvu Maribor24 želeli kontaktirati Darinko Bukovnik, ustanoviteljico dobrodelnega društva, ki živi v Mariboru, se le-ta na naše klice ni odzvala in zvonilo je v prazno.