Skoke bodo v okviru evropskega projekta BIg Jump 2019 to nedeljo izvedli na Mariborskem otoku in v Središču ob Dravi, hrvaški partnerji projekta pa v Varaždinu.

Foto: arhiv organizatorja

S skoki v reko Dravo in bazene se v nedeljo, 14. julija, zaključuje letošnji Drava Festival. Organizatorji se tega dne pridružujejo evropskemu projektu Big Jump 2019, ki se istočasno odvija v številnih evropskih državah. Skupinske skoke v vodo bodo letos izvedli na Mariborskem otoku in v Središču ob Dravi, hrvaški partnerji projekta pa v Varaždinu.

Opozarjanje na pomen ohranjanja rek, jezer in mokrišč

Veliki skok ali Big Jump 2019 je mednarodna iniciativa, ki se že nekaj let istočasno odvija v številnih evropskih državah, tisoče ljudi pa bo s skupinskimi skoki v vodo opozarjalo na pomen ohranjanja rek, jezer in mokrišč. V Mariboru se bodo akciji Big Jump 2019 pridružili Športni objekti Maribor s simboličnim skokom v bazene na Mariborskem otoku. »Ponosni smo, da upravljamo letno kopališče, ki leži na Mariborskem otoku, saj je zaščiten kot kulturna znamenitost in s svojo lego sredi Drave krasi mesto Maribor. Zavedamo se pomena ohranjanja rek, saj je naše življenje povezano z Dravo. 14. julija bomo s simboličnim skokom v bazene na Mariborskem otoku tudi mi opozorili na pomen varovanja in ohranjanja rek, jezer in mokrišč. Od 9. do 20. ure bomo na otoku organizirali športni program, različne delavnice, igre in zabavo, s tem pa popestrili ta pomemben dan,« je povedal Aleš Antolinc, pomočnik direktorja Športnih objektov Maribor.

Kolesarjenjem do mesta ob stari strugi reke Drave

To nedeljo bodo skok povezali tudi s kolesarjenjem iz centra Varaždina do mesta ob stari strugi reke Drave, kjer se bo vse skupaj odvilo. Od 9. do 20. ure vabijo na pestro dogajanje z igrami, raftingom in supanjem po Dravi, ob 15. uri pa bodo izvedli skupinski skok v Dravo. Celodnevno dogajanje bodo popestrili z glasbo in večernim ogledom kina na prostem.