Podani bodo konkretni predlogi za ureditev problematike, kot tudi mnenja študentov in zdravstvenih delavcev glede ponudbe v avtomatih.

Fakulteta za zdravstvene vede Univerze Maribor vabi na strokovno konferenco v okviru izvajanja Nacionalnega programa na področju prehrane in telesne aktivnosti za zdravje 2015 – 2025.

Brezplačna konferenca bo jutri, v torek, 3. decembra, od 10.30 do 13.45 na Fakulteti za zdravstvene vede. Na konferenci bodo predstavljeni rezultati pregleda ponudbe v prodajnih avtomatih v zdravstvenih in socialnih varstvenih ustanovah ter na fakultetah. Podani bodo konkretni predlogi za ureditev problematike, kot tudi mnenja študentov in zdravstvenih delavcev glede ponudbe v avtomatih.

V prodajnih avtomatih zdrava izbira izdelkov ni samoumevna

Čeprav je zdrava in uravnovešena prehrana pomembna v vseh življenjskih obdobjih predvsem zaradi njenega pozitivnega vpliva na zdravje, uspešnost in zadovoljstvo, so posamezniki na fakultetah ter zdravstvenih in socialno varstvenih ustanovah soočeni s problematiko nezdrave hrane v avtomatih, kamor se zatečejo zaradi stiske s časom. V avtomatih prevladujejo izdelki, ki bi jih morali uživati le občasno, ker vsebujejo veliko količino sladkorja in so narejeni iz bele moke. Na konferenci bo globalni problem širše predstavljen, ponujene pa bodo tudi možne rešitve.