Mariborska občina letos sofinancira vstopnice na kopališče za vse mladostnike do 18-ega leta starosti.

Letošnja kopalna sezona se je že začela in že v petek, 26. junija, je svoja vrata obiskovalcem odprl tudi Mariborski otok, ki letos obeležuje 90. obletnico. V prihodnjih dneh pa si obetajo zaradi napovedanih visokih temperatur dober obisk.

Cene za kopanje so enake kot lansko leto, za dnevno odraslo vstopnico je treba odšteti 5 evrov, za otroško, dijaško ali upokojensko pa 4 evre. Po 14. uri je cena enotna, 3 evre za vse obiskovalce. Tisti, ki se želijo kopati v večernih urah, pa lahko po 18. uri vstopnice kupijo za 2 evra. Otok obratuje vsak dan od 9. do 20. ure.

Mladostniki do 18-leta bodo zaradi subvencije mariborske občine deležni 90 odstotnega popusta pri nakupu vstopnice.

Ta vikend turnir v odbojki na mivki, zaplesale bodo tudi Tigrice

V soboto, 1. 8. 2020, se bo na Mariborskem otoku odvijal turnir odbojke na mivki, na katerega se lahko prijavite samo še danes. Tekmovanje se bo pričelo ob 10. uri, prijavijo pa se lahko mešane trojke. Najboljše čakajo tudi super nagrade. Za animacijo na Mariborskem otoku pa bodo skrbele tudi mariborske Tigrice, plesalke, ki trenirajo na II. gimnaziji Maribor. Bodo pa v soboto od 13. ure naprej na kopališču organizirane delavnice Zveze prijateljev mladine Maribor, kjer bodo lahko otroci ustvarjali.

Površine se redno razkužujejo, obiskovalcev le nekaj manj kot lani

Lanska kopalna sezona je bila uspešna, zabeležili so več kot 30 tisoč obiskovalcev. Obisk je vsako leto odvisen predvsem od vremena, letos pa nanj zagotovo vpliva tudi situacija z novim koronavirusom in priporočila NIJZ.

Zaradi situacije z novim koronavirusom so se morali prilagoditi tudi na Mariborskem otoku. Vse površine, ki se jih obiskovalci dotikajo, redno razkužujejo, opazili pa so tudi, da so ljudje sami od sebe nekoliko bolj zadržani in brez opozarjanja vzdržujejo varnostno razdaljo.