Po tem, ko je Cveto Žalik podal odpoved, začasno vodenje prevzema direktor Energetike Maribor Alan Perc.

Nadzorni svet podjetja je na današnji redni seji sprejel odstopno izjavo Cveta Žalika in za novega direktorja Snage imenoval Alana Perca. Imenovan je za obdobje treh mesecev, v katerih bo nadzorni svet z razpisom iskal direktorja Snage za poln, štiriletni mandat.

Ključna naloga zagotoviti vzdržno likvidnost

Direktor se bo v naslednjih dneh podrobno seznanil s poslovanjem podjetja, potekala pa bo tudi predaja poslov. »Želim si, da bo sprememba v poslovodstvu izboljšala klimo v podjetju in verjamem, da bomo skupaj z mojimi novimi sodelavci popeljali podjetje v stabilnejše in uspešnejše poslovanje,« je ob nastopu direktorske funkcije povedal Perc in dodal, da je ključna naloga zagotoviti vzdržno likvidnost poslovanja podjetja.

V tem času bodo zaključene tudi revizije, ki potekajo tako na področju poslovanja podjetja od začetka vodenja investicije v sortirnico kot same investicije v sortirnico, in na podlagi izsledkov bo mogoče slediti sklepu mestnega sveta o terjanju odgovornosti tistih, ki so morebiti krivi za nastalo finančno situacijo v podjetju