O močnih nevihtah s točo že poročajo s Štajerske, Koroške in Zasavja, nevarnost preti še Prekmurju. Tudi na Hrvaškem je vreme kaotično.

Poprej smo v prispevku o vremenskem opozorilu zapisali, da se približuje močnejša nevihta s točo in grmenjem. In res, že nekaj minut pozneje se je usulo iz neba, ne le v Sloveniji, pač pa tudi na Hrvaškem, ker je stanje prav tako resno, saj se je ponekod nastala prava bela preproga debele toče.

Nevarnost hudourniških vodotokov

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, vzdolž južnega roba Pohorja nastajajo močni nalivi. Meja za opozarjanje je bila presežena v Slovenj Gradcu, v Mariboru, na letališču Maribor in na Ptuju, pa tudi v Ravnah na Koroškem. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Dogajanje se po Sloveniji še nekaj ur ne bo umirilo.

Razdejanje v Ptuju

FOTO: Facebook (Neurje.si)

FOTO: Neurje.si

Medtem o pojavnosti močnih neviht s točo poročajo s Štajerske, Koroške in v Zasavja, nevarnost pa obstaja tudi za Prekmurje! Zdi se, da je na Štajerskem najhuje v Ptuju in okolici. Bralci tožijo o debeli toči, ki je povsem zakrila tla, izgleda kot da bi snežilo, močan veter je iz hiš in stanovanjskih blokov dvigal strehe. O toči poročajo tudi z Marjete na Dravskem polju, Hotinje vasi, Dravskega dvora, Skok, Hoč, Trnič, Radizela, Frama …

Takole pa že klesti toča v Račah.

 

Pravo razdejanje na Ptuju:

 

O pravcati preprogi toče poročajo s področja Gorskega kotara na Hrvaškem.