Pri otoku Brač na Hrvaškem so na odprtem morju opazili starejšo žensko. Turisti, ki so se ji približali z ladjo, so reševanje posneli.

Na ladji Desire so med plutjem okoli 400 metrov od obale, opazili in nato rešili starejšo žensko, ki so jo valovi odnesli na odprto morje. Ladja je sicer vozila na standardni relaciji iz Splita do Zlatnega rata pri otoku Brač na Hrvaškem.

»Kot običajno, smo se ustavili okoli 300-400 metrov od plaže, da so se lahko gostje fotografirali. V tem času smo na desni strani opazili gospo v morju. Ko smo se z ladjo približali, smo opazili, da leži na hrbtu. Bila je pri zavesti, a se na naše klice ni odzivala saj je bila v šoku,« je za hrvaški portal dnevnik.hr dejal kapetan ladje Jakov Cepernić.

Posadka je hitro odreagirala in proti gospe vrgla rešilni pas, na katerega se je oprijela. Ko so jo spravili na ladjo, so izvedeli, da gre za 79-letno žensko iz Avstrije. Dejala je, da je pihal močen veter in so jo tokovi zanesli na odprto morje. Moči, da bi se upirala valovom ni imela, zato je legla na hrbet in upala, da jo bo kdo opazil.

Prepeljali so jo v tamkajšnjo bolnišnico, po zadnjih informacijah naj bi se že vrnila v hotel, kjer je sicer nameščena.