Voznik lahko ustavi svoje vozilo na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo na vozišču.

Slika je simbolična

Popoldansko neurje z močnim dežjem, ki je zajelo večji del severovzhodne Slovenije, ponekod je padala tudi toča, je številnim povzročalo precejšnje težave.

Nevarna in celo nespametna dejanja

Kot je razvidno iz posnetka, je zmeda nastajala tudi štajerski avtocesti. Vozniki so namreč svoja vozila ustavljali kar pod nadvozi na avtocesti, kar je izjemno nevarno. In očitno nenehna opozorila Prometno-informacijskega centra za državne ceste, ki kar naprej opozarja na tovrstna nevarna in celo nespametna dejanja, ne zaležejo.

Takšno ustavljanje je izredno nevarno

Pri vožnji v neurju in toči, poudarjajo, je ustavljanje na avtocesti in hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno. »Nekateri vozniki ob neurju na avtocestah svoja vozila še vedno ustavljajo pod nadvozi ali v predorih, na odstavnih pasovih, obračajo ali izstopajo iz vozila in s tem ogrožajo tako sebe kot tudi druge udeležence v prometu. Voznik lahko ustavi svoje vozilo na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo na vozišču,« še dodajajo.