V sredo, 17. aprila in v četrtek, 18. aprila, bodo svoja vrata odprle pisarne Zveze svobodnih sindikatov po vsej Sloveniji, kjer bodo na voljo za vsa vprašanja tistih, ki še niso člani sindikata.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije tudi letos odpira vrata vseh svojih sindikalnih pisarn. V trinajstih slovenskih mestih bodo tako strokovne službe na razpolago vsem, ki potrebujejo rešitve za težave povezane z delovnim razmerjem ali podobnim.

Sindikati se predstavijo vsem nečlanom

Namen je predvsem predstaviti se nečlanom, kaj počnemo, kakšna je naša dejavnost ter da smo jim na voljo za različna vprašanja,” je povedal Boštjan Medik, izvršni sekretar za teritorialno organiziranost pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije. Kot je še povedal, bodo v zgoraj navedenih datumih na voljo med 9. in 17. uro, ko bodo odgovarjali na vprašanja glede zaposlitve, plaičnih list, delovnega časa, ki je nekoliko nekonvencionalen, pa glede nadurnega dela, postopkov o odpovedi. “Vedno več je vprašanj tudi o socialni varnosti, ugotovljeni invalidnosti, potem pa ljudje niso zadovoljni z odločbami ZPIZ-a, namenjamo pa članom tudi pravno varstvo.

Zakaj torej postati član sindikata? “Preko sindikata lahko delavec uveljavlja svoje pravice, delavcem nudimo pravno pomoč, smo tisti, ki se potem za delavca pogajamo s podjetjem, se pogajamo glede jubilejnih nagrad in imamo vedno večjo in pomembnejšo prisotnost pri vodenju socialnega dialoga,” dodaja Medik.

Vabimo vas, da pobližje spoznate naše delo, in veseli bomo vaših vprašanj tako s področja članstva v sindikatu kot s področja delovnih razmerij in socialne varnosti (vprašanja o pogodbi o zaposlitvi, dopustu, bolniški, pokojnini ali socialni pomoči); lahko se na nas obrnete za pregled pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste, odločbe ZPIZ, ZRSZ ali CSD.

V Mariboru in okolici vrata odpirajo tri pisarne

V Mariboru in okolici se boste lahko oglasili v treh pisarnah, Mariboru, Ptuju in Slovenj Gradcu, kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

Vrata vseh pisarn ZSSS se letos odpirajo že drugič, potem ko so jih poskusno odprli že lani v sklopu kampanje #mojsindikat, s katero želijo svoje delo približati vsem, ki še niso del sindikata. Pomembno vlogo pa sindikati igrajo tudi pri pogajanjih z vlado. “Letos vlada uvaja spremembe o pokojnini ter trgu dela, tukaj nastopimo mi s pogajanji proti teh spremembah,” je še dodal Medik.