V lenarški tovarni bovdenov in plastike TBP so po poročanju Štajerskega tednika 18 delavcev preventivno poslali domov, potem ko so soprogi enega izmed delavcev potrdili okužbo s covid-19.

V lenarški tovarni bovdenov in plastike TBP so po poročanju Štajerskega tednika 18 delavcev preventivno poslali domov. Soproga enega izmed delavcev je namreč okužena s covid-19. Trenutno se sicer vsi delavci, ki so bili poslani v samoizolacijo, počutijo dobro.

V tesnejšem stiku s tremi osebami, a domov so poslali cel oddelek

Po besedah direktorja Danila Rojka, je bil delavec v službi nazadnje v nočni izmeni s petka na soboto, a v tesnejšem stiku naj bi bil le s tremi osebami. Ker pa zadev niso želeli prepuščati slučajem, so domov v samoizolacijo poslali ves oddelek.

Soproga niso želeli testirati: “Po moje gre za eno večjih napak nove vlade”

Soproga dotičnega delavca se je počutila slabo, kazala je znake okužbe. Po testiranju je test za ugotavljanje prisotnosti novega koronavirusa pokazal pozitivno. Njen soprog je zaprosil, da bi testirali tudi njega, še poročajo za imenovan medij. Čeprav je delavec lahko v stiku s tisočimi, ki delajo v tovarni, ga zaradi omejitev pri testiranju niso želeli testirati.

“Po moje gre za eno večjih napak nove vlade, ki bi z več testiranji gotovo lahko preprečila prenekatero širjenje okužbe,” je za Štajerski tednik dejal Rojko.