Na oddelku sta ležala dva bolnika iz doma za starostnike, ki sta bila okužena, pa nista kazala znakov bolezni covid-19.

V UKC Maribor je po poročanju spletne izdaje časnika Večer prišlo tudi do prenosa okužbe z okuženih bolnikov na zaposlene. “Do prenosa okužbe z bolnika na zaposlenega je prišlo na oddelku za gastroenterologijo, kjer sta ležala dva bolnika iz doma za starostnike, ki sta bila okužena, pa nista kazala znakov bolezni covid-19. Nekaj zaposlenih je moralo oditi v samoizolacijo,” je za časnik povedal direktor Vojko Flis.

“Do prenosa okužbe z bolnika na zaposlenega je prišlo na oddelku za gastroenterologijo, kjer sta ležala dva bolnika iz doma za starostnike, ki sta bila okužena, pa nista kazala znakov bolezni covid-19. Nekaj zaposlenih je moralo oditi v samoizolacijo.”

Okužbo so preboleli doma

Konec avgusta so potrdili covid-19 pri štirih zaposlenih v upravno-tehničnih službah, a ti zaradi tega niso imeli hujših težav, prav tako se okužba ni razširila na ostale zaposlene. “Nihče ni potreboval bolnišničnega zdravljenja, ampak so okužbo preboleli doma,” je povedal Lencl.

Odkar so sredi julija v UKC Maribor ponovno vzpostavili oddelek za zdravljenje bolnikov s covidom-19, še niso zabeležili smrtne žrtve zaradi tega virusa.