Na celotnem območju Mestne občine Maribor, Občine Ruše ter Občine Selnica ob Dravi, Mariborski vodovod izvaja dezinfekcijo pitne vode.

Mariborski vodovod uporabnike pitne vode na območju Mestne občine Maribor in drugih občin, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod d.d., obveščajo, da se bo od 14. junija od 8. ure do predvidoma petka 28. julija 2019 do 8. ure, izvajala preventivna dezinfekcija pitne vode na celotnem območju Mestne občine Maribor, Občine Ruše ter Občine Selnica ob Dravi, v delu, kjer se ta običajno ne izvaja.

“Voda bo tudi v času izvajanja preventivne dezinfekcije zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno.”

Na vodovodu prosijo za razumevanje

“Namen preventivne dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod do dvakrat letno je preprečiti razvoj mikroorganizmov v vodovodnem sistemu, ki bi lahko eventualno poslabšali kakovost pitne vode. Izbran čas preventivne dezinfekcije sovpada s pričakovanimi vremenskimi razmerami in preprečitvijo razvoja mikroorganizmov v vodovodnem omrežju in pri uporabnikih,” pojasnijo na mariborskem vodovodu in dodajo, da gre za začasen ukrep, ki ne vpliva na kakovost pitne vode ter prosijo za razumevanje.