Športa in rekreacije željni otroci se bodo lahko udeležili Urbanih počitnic oziroma brezplačnih aktivnosti.

Športna zveza Maribor ob podpori Fundacije za šport in Mestne občine Maribor letos med krompirjevimi počitnicami organizira aktivnosti za otroke od 6. leta dalje.

Aktivnosti v na novo odprtem rolkarskem parku

V okviru iniciative #gibajmaribor otrokom omogočajo, da del počitnic preživijo aktivno. Športa in rekreacije željni otroci se bodo tako lahko udeležili Urbanih počitnic oziroma brezplačnih aktivnosti: šole rolkanja in osnov deskanja na snegu. Te bodo potekale med 28. in 30. oktobrom, med 9. in 15. uro v na novo odprtem rolkarskem parku Maribor Skatepark v Ulici Pohorskega odreda (ob Osnovni šoli Leona Štuklja).

Starši lahko svoje otroke v aktivnosti prijavijo na uradni spletni strani Športne zveze Maribor na spletni strani www.gibajmaribor.si. Vse dodatne informacije so na voljo na info@szm.si.

Skate park že poln življenja

In kljub temu, da skate par uradno še ni odprt, se po njem vozi, kot smo poročali, vse kar ima kolesca. Pred kratkim je tam namreč že kar vrvelo od življenja: mladina na kolesih, otroci na skirojih, nekateri z rolerji, spet drugi s kotalkami.