Decembrski praznični dogodki v občini Šentilj letos potekajo virtualno, na občinskem facebook profilu, ki je bil pretekli vikend zelo dobro obiskan. Kljub virtualni izvedbi bodo lahko občani in ostali zainteresirani spremljali večino tradicionalnih dogodkov in prireditev.

Foto: TD Šentilj

Potem ko so v lanskem letu v občini Šentilj priredili številne decembrske dogodke in aktivnosti na prostem, je letos povsem drugače. Zaradi veljavnih ukrepov v povezavi s koronavirusom so celotno decembrsko dogajanje preselili na splet. Vse dogodke je mogoče spremljati na uradnem facebook profilu Občine Šentilj.

Večino tradicionalnih decembrskih dogodkov ohranjajo tudi v virtualni obliki

Na občinski upravi so pojasnili, da bo praznovanje res nekoliko okrnjeno, vseeno pa želijo svojim občanom polepšati zadnje dni v letu. “Tudi letos bomo v ustaljenem terminu izpeljali, tako kot vsako leto, eno izmed tradicionalnih prireditev v občini – Božično novoletni koncert Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma. Letos si ga sicer ne bo mogoče ogledati v živo, temveč v posnetku na občinski facebook strani,” je pojasnila Ines Jurić s šentiljske občinske uprave.

Tudi letos bomo v ustaljenem terminu izpeljali, tako kot vsako leto, eno izmed tradicionalnih prireditev v občini – Božično novoletni koncert Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma. Letos si ga sicer ne bo mogoče ogledati v živo, temveč v posnetku na občinski facebook strani.

Pretekli konec tedna so sicer v občini že prižgali praznične luči, občane pa je preko spleta med ostalimi nagovoril tudi župan mag. Štefan Žvab.

Od drugih tradicionalnih dogodkov v šentiljski občini tudi letos ohranjajo, v virtualni obliki, obisk Miklavža, Božička in dedka Mraza ter dogodke turističnih društev. Vsako leto organizirajo tudi manjši koncert, letos se bo na spletnem koncertu 19. decembra predstavil  Pero Lovšin. Prvič letos pa so se odločili za tako imenovane Minute za pravljico. Za uvod v polnočnico bo 24. decembra poskrbela Župnija Marija Snežna, občane pa bosta ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter ob koncu leta nagovorila podžupan in župan.

Celoten program decembrskih dogodkov Virtualno – iz starega v novo si lahko ogledate na tej povezavi.

Vsebine na facebooku so zelo dobro obiskane

V občinski upravi so z veseljem povedali, da so praznične vsebine na občinskem facebook profilu zelo dobro obiskane. Tri video objave, ki so jih predvajali v minulem vikednu, so zabeležile okoli 5 tisoč ogledov. V Šentilju je bila v preteklih letih sicer navada, da so v januarju organizirali tradicionalni ponovoletni županov sprejem. Ali bo ta potekal tudi letos, v tem trenutku še ne vedo.