Mariborski župan Saša Arsenovič je že večkrat izpostavil, da je v mestu v teku vsaj 100 projektov, a podrobnega seznama na občini še ne želijo razkriti. V Mariboru se torej očitno dogaja in gradi marsikaj, a se o tem (še) ne govori.

V Mariboru je trenutno v teku kar nekaj projektov in drugih investicij. Nekatere med njimi so napovedovali že nekdanji župani (denimo obnovo Ljudskega vrta in novo zdravstveno postajo Tezno), drugi so ideja župana Saše Arsenoviča. Med aktualnimi investicijami trenutno zagotovo izstopa Glavni trg z novo fontano in obnovljena Koroška cesta, ki je bila vrsto let črna pika mesta, a je naposled le dobila lepšo podobo. Čeprav del omenjene ceste pri tržnici še ni povsem končan, videz pa kazijo tudi zanemarjene fasade hiš, smo pred dnevi že dočakali otvoritev fontane, ki je postala nova atrakcija v mestu.

V Mariboru je trenutno v teku kar nekaj projektov in drugih investicij. Nekatere med njimi so napovedovali že nekdanji župani (denimo obnovo Ljudskega vrta in novo zdravstveno postajo Tezno), drugi so ideja župana Saše Arsenoviča.

A to je le eden izmed vsaj stoterice projektov, ki se po besedah župana Arsenoviča, trenutno izvajajo ali načrtujejo v mestu. Takšno številko je sicer omenil že večkrat, nazadnje se je z njo pohvalil v intervjuju za Delo, kjer je izpostavil velike urbanistične in razvojne načrte za Maribor. Njegova vizija je urbanistična prenova mesta, ki temelji predvsem na treh točkah. To so velika cona za pešce po vzoru evropskih mest, ki jo namerava urediti v celotnem srednjeveškem mestnem jedru, povezava življenja na desnem in levem bregu Drave, ki zdaj mesto deli, po novem bi ga povezovala, in preusmeritev prometnih tokov, smo lahko prebrali v Delu.

Prikaz brvi kot je že bila v mestu v preteklosti, današnje stanje in projekcija za prihodnost.

Prikaz brvi kot je že bila v mestu v preteklosti, današnje stanje in projekcija za prihodnost.

Gradivo glede seznama investicij naj bi bilo v pripravi

Zraven Glavnega trga so med večjimi projekti v mestu že dolgo napovedovana nova knjižnica Rotovž, novi zdravstveni postaji Tezno in Tabor, prenova Lenta in Vojašniškega trga, stanovanja za mlade, kolesarske steze, brv čez reko Dravo …

Ker je župan že večkrat izpostavil, da je projektov vsaj 100, smo Mestno občino Maribor pozvali, naj nam o teh investicijah, ki zagotovo zanimajo vse občane, povedo kaj več, oziroma naj jih navedejo. Nekatere investicije naj bi že bile zaključene, druge so v teku, tretji projekti pa so še načrtovani. A odgovora nismo prejeli, čeprav je župan za Delo povedal, da je bilo 39 projektov končanih lani, 21 letos, 90 jih še izvajajo, 30 jih je v fazi gradnje, 13 v fazi javnega naročila, 45 jih bodo predvidoma začeli prihodnje leto.

Ker je župan že večkrat izpostavil, da je projektov vsaj 100, smo Mestno občino Maribor pozvali, naj nam o teh investicijah, ki zagotovo zanimajo vse občane, povedo kaj več, oziroma naj jih navedejo. A odgovora nismo prejeli.

S telefonskim klicem so nas sicer z občine obvestili, da seznama stotih investicij ne morejo posredovati, saj pripravljajo na to temo še določeno gradivo.

V Mariboru se je očitno dogaja marsikaj, a o tem se (še) ne govori.