Mamici z dvema šoloobveznima dekletoma je grozila deložacija. Po smrti očeta so se znašle v hudi finančni stiski. V manj kot dnevu je društvu UP-ornik uspelo zbrati sedem tisočakov.

Pred dnevi smo poročali, da se je v društvo UP-ornik oglasila mamica samohranilka z dvema šoloobveznima dekletoma. Vse tri so se čez noč zaradi smrti očeta in moža znašle v hudi finančni stiski. Grozila jim je deložacija. Cilj je bil, da se v desetih dneh zbere 7030 evrov. Boris Krabonja je včeraj sporočil, da je želeni cilj dosežen. Na pomoč je priskočilo 290 oseb, skupno so zbrali potrebno vsoto in to v slabih 24-urah.

“Ljudje časa imamo zelo malo zato vas prosim za hitro in učinkovito pomoč … dekleti in mama so resnično odvisne od nas,” je tedaj dejal Boris Krabonja.

Na Staninvestu so pojasnili, da najemnica uporablja stanovanje Stanovanjskega Sklada Republike Slovenije in da je bila najemna pogodba zaradi neplačil sodno odpovedana že 16. 12. 2010. “Sklad je po odpovedi z najemnico zaradi mladoletnih otrok izjemoma sklenil najemno pogodbo za določen čas, ki je prenehala z dnem 01.08.2015. Najemno razmerje ni bilo podaljšano, zaradi česar omenjena uporablja stanovanje nezakonito. Zaradi neplačevanja najemnine in ostalih stroškov je bila dne 12.08.2019 pri Okrajnem sodišču vložena tožba na izpraznitev stanovanja. Postopek je še v teku,” so pojasnili.dejali