“Družba Terme Maribor je Gostilno in pivnico Štajerc v središču mesta v letošnjem poletju prodala. Odločitvi je botrovalo dejstvo, da je po nekajletnih neuspelih zgodbah z najemniki lokala tokrat našla resnega kupca, ki je poleg svojega renomeja uspešnega gostinca predstavil tudi novo, razvojno zgodbo gostinskega lokala,” so nam pojasnili v Termah Maribor.

Lokal v centru Maribora je kupila La Cantina, za Maribor24.si, pa je spregovoril Domen Fatur, vodja La Cantine in nam pojasnil kakšna bo ponudba, kdaj načrtujejo odprtje in ostale podrobnosti. “Naša vizija je omogočiti gostu prijetno izkušnjo s kakovostnimi izdelki po sprejemljivi ceni. Uresničujemo jo s kakovostnim svetovanjem, skrbno postrežbo, z dobro hrano in pijačo, izkazano dobrodošlico ter s prijetnim ambientom. Znanje, sposobnost, delavnost, skrb za sočloveka, iznajdljivost, organiziranost in timsko delo so vrline, ki jih premorejo naši zaposleni.”

Pozitivni odziv Mariborčanov

“Z širitvijo v mesto dodajamo delček mozaika k razmahu kavarnic, bistrojev, pubov in restavracij z vidika revitalizacije meščanske kulture v centru Maribora kot svojevrstnih historičnih »gastronomsko-turističnih atrakcij«, ki niso pomembne le za domačine, ampak tudi za turiste. Veseli smo pozitivne podpore Mariborčanov, katera nas navdihuje, da nadaljujemo po začrtani poti z veliko mero optimizma,” pove Fatur.

Seveda nas je zanimalo kakšna bo ponudba v centru mesta, vodja Le Cantine pove, da imajo veliko idej: “Našo ponudbo poznate in to ponudbo bomo nadaljevali – v tem smo domači. Seveda bomo ponudbo začinili in prilagodili trgu z upoštevanjem povpraševanja in trendov. Idej imamo veliko. Z nakupom Štajerca se je razlila vsa nabrana ustvarjalna energija, katera je kot zgleda prav čakala, da lahko izbruhne. O realizaciji le teh pa je prehitro govoriti.”

Pri načrtovanju ambienta bodo veliko pozornosti namenili detajlom, zato se jim z otvoritvijo ne mudi: “Usmerjeno smo jo postavil pred poletjem naslednje leto, da se lahko v poletnih mesecih, ko se mesto umiri, prilagodimo novemu delovnemu prostoru in uskladimo procese dela. Predvidevamo vsaj 25 novih zaposlitev. Z načrtovanjem novega kadra smo že pričeli. Pozivam vse, ki se vidijo v tej naši zgodbi, da nas kontaktirajo in se nam predstavijo.”

Držali se bodo smernic

Čaka jih še veliko dela, saj bi bodo za vsako podrobnost vzeli čas in jo proučili, da bo končni izdelek popoln: “Koncept ostaja enak. Držali se bomo smernic iz La Cantine pod Pohorjem. Smo v pripravi vizualnega projekta lokala, kjer bomo združili arhitekturo stavbe, optimalno uporabnost lokala s strani strežnega osebja in počutja gosta.”