Lokalno

V Brezju vrata ponovno odprla znana kitajska restavracija

Vanja Čiček, 19.05.19 ob 10:33

Sichuan Emei je postala le Sichuan, kljub temu, da dejansko ne gre za sichuansko restavracijo. Tudi lastnik ni več enak.

Potem, ko je bila restavracija zaprta dlje časa, so lepo urejene prostore na Dupleški 133 prevzeli novi najemniki iz Kitajske. Kot je za naš spletni medij Maribor24 povedala Aoxie Ji, hčerka šefa restavracije, ima njena številna še več restavracij po Sloveniji, in sicer v Velenju, Grosuplju, Komendi in Kopru.

FOTO: Restavracija Sichuan, Facebook

Restavracija se sedaj imenuje Sichuan

Notranjost restavracije je doživela le manjše spremembe; povečali so recimo prostore za sanitarije. Kot je dejala Aoxie Ji, so najemniki restavracije nalašč pustili del imena – restavracija se sedaj več ne imenuje Sichuan Emei, ampak le “Sichuan” – da bo tako zvenelo bolj domače obiskovalcem, ki so restavracijo pogosto obiskovali tudi nekdaj. Hrana pa žal ne bo več le le z istoimenovane province na Kitajskem, kakor so jo pripravljali prejšnji lastniki, pač pa bo “generično kitajska”.

Ob vprašanju, v čem se torej razlikujejo od vseh ostalih kitajskih restavracij v Mariboru, je Aoxie Ji odgovorila, da ponuja prav posebne specialitete.

Nova ekipa iz Kitajske je restavracijo prevzela 9. aprila, ko je le-ta ponovno odprla svoja vrata.