V sklopu sejma rabljenih oblačil Druga priložnost, tokrat tudi brezplačno šivanje vrečk in popravljalnica koles.

Druga priložnost – projekt, ki se v Mariboru šele dobro prijema. Na Taborski tržnici se je odvil drugi sejem in na Snagi so nad številom prodajalcev in kupcev več kot zadovoljni. Naslednja, zadnja Druga priložnost pred poletjem, bo 15. junija.

Brezplačno šivanje vrečk

Tokrat bodo pripravili še delavnico v okviru projekta “Tržnica brez plastičnih vrečk”. Kot so pojasnili na Snagi, bo potekala tako, da bo šivilja, ki bo ta dan na tržnici s šivalnimi stroji, iz zaves sešila nakupovalno vrečko, ki jo boste lahko uporabili za nakup na tržnici, v trgovini, ali kje drugje. “Če imate doma kakšne stare neuprabne zavese vas prosimo, da nam jih prinesete, vi boste pa prejeli vrečko.”

Brezplačna popravljalnica koles

Tudi RK Maribor bo poskrbel za živahno dogajanje na tržnici, saj pripravljajo prav posebno predstavitev enega izmed njihovih številnih projektov. Mariborska kolesarska mreža bo za obiskovalce pripravila brezplačno samo popravljalnico koles, pod nazivom »bike kitchen«. “Poslali nam bodo izkušenega in strokovnega serviserja, ki nas bo znal naučiti zamenjati si zračnico, ter popravit manjšo okvaro, ki se nam lahko zgodi na izletu. Koristno usposabljanje, ki ga priporočamo vsem ljubiteljem/ljicam kolesarjenja,” še dodajo na Snagi.

To pa še ni vse, za presenečenje dneva bo poskrbela MČ Nova vas z glasbenim presenečenjem.

FOTO in VIDEO: V Mariboru zaživel nov sejem rabljenih stvari