Pretekli teden, 10. marca, se pričenja spomladanski teden restavracij, ki bo trajal vse do 19. marca. Tako vam bodo v vsej Sloveniji,
v kar 99 restavracijah, na voljo vrhunski meniji po enotni ceni 17 evrov.

Vse se bo pričelo s kuharjevim pozdravom

Na Gosposki 8 se nahaja restavracija Rožmarin. Za ceno 17 evrov vas čaka meni, ki vsebuje “Kuharjev pozdrav, kvašen losos, leča, mlade solate in pomaranča, mineštrone in pistou Provençal, goveja lička, njoki, korenček in chutney šalotke ali orada v zelenjavnem plašču, krompirjeva krema, grah in meta Bela čokolada, med, mango in malina.” Rezervacije sprejemajo na telefonski 041/601-961 ali [email protected].

Rdeče zelje, krvavica, morski ragu

Na Dupleški cesti 49 se nahaja Gostilna pri Lešniku. Svoje mesto v tednu restavracij si lahko zagotovite na telefonski številki 02/471 2322ali na email [email protected]. Nudili bodo: “Pozdrav šefa kuhinje, rdeče zelje, krvavica, pegatka, domači jajčni vlivanci in prvi znanilci pomladi ali morski ragu z žafranom na beli polenti, bela čokolada, hren, pesa.

Kikiriki & čokolada

Restavracija Mak na Osojnikovi ulici 20 v Mariboru v času Tedna restavracij ponuja: “”Vardzop” iz kuhinje, chitarra & čemaž, govedina & krompir, kikiriki & čokolada”. Rezervacija je obvezna na telefonski številki 02/6200 053.

FOTO: Restavracija MAK

Za piko na i karameliziran čaj s kivijevim sladoledom

Restavracija in kavarna Sedem, ki se nahaja na Cafovi 7 je pripravila mesni in vegetarijanski meni. Vegetarijanski vsebuje: “Pehtranov makron, gel rdeče pese z bučnim oljem in marinirana črna redkev, železna juha 2017 , osmojen vitlof, kvinoja z zelišči, špinačna krema in topinambur z orehovim oljem, karameliziran čaj s kivijevim sladoledom in limonine penice”. Obvezna rezervacija
TUKAJ.

Kralj & Kraljica

Na Grajskem trgu 6 se nahaja restavracija pri Florjanu. Tudi v tej restavraciji so poskrbeli za zanimivo ponudbo imenovano Kralj
in Kraljica. Kralj: “Amouse bouche (brie&dough), enourno jajce & cornflakes & piščančja koža, konfit pujsa, pečena kumara, gorčična semena, vrtno seno, mlečni žele, jagodni ragu, čokolada, timijan” ter kraljica: “Amouse bouche (brie&dough), enourno jajce & cornflakes & pire, polenovka, pečena kumara, gorčična semena, vrtno seno, mlečni žele, jagodni ragu, čokolada, timijan” .
Rezervacijo lahko opravite na telefonski številki 05/908 4850.

Dobrote v treh menijih

Tudi Fudo na Poštni ulica 1 bo ponujal okusne dobrote v času Tedna restravracij. Na voljo so tri meniji: mesni, ribji in vegetarijanski.
Obvezna rezervacija na 059-143-576 ali [email protected].  Mesni meni: “Jetrni parfait, koruzni čips, roža, bistra juha s kurjimi cmočki, kokice, piščančji kvartet na zrnu graha.” Ribji meni: “Fudo pozdrav, biserni ješprenček, kitajska vrtnica, popečen radič, bistra juha z ingverjevimi cmočki, kokice, ribji kvartet, polenta, špinača.” Vegetarijanski meni: “Fudo pozdrav, biserni ješprenček, mizuna, popečen radič, bistra juha z miso zelenjavo, kokice, razstavljena cvetača, aioli s črnim česnom, lešnikovo olje”.

FOTO: Fudo / Žan Lebe

Štajerski suho zorjen goveji file

Na Gosposki se nahaja tudi STEAKHOUSE. Steakhouse meni je sestavljen iz: “Kuharjev pozdrav Berkl & Co: Jamones Serrano bernuy 18m, Pata Negra extra chorizzo, steakhouse kozice, aioli in maslo, štajerski suho zorjen goveji file (160g), steakhouse krompir s panceto, smetano in cheddar sirom ali file lososa na sezonski zelenjavi z vaniljo, krema limonske trave, parmezan in koprc Mouse bele čokolade in medu, mangova krema in maline.” Rezervacije sprejemajo na telefonski 041/601-961 ali [email protected]

File morske žabe, čokoladna partija

V Hotelu City v restavraciji na Terasi so pripravili dva menija. Meni je sestavljen iz: Kuhinja vas pozdravi, ajdova prežganka s panceto, Pohorje beef, korenček, zelena, granatno jabolko, ocvrta ajdova kaša, mesni pate v kuhanem testu, juice svežega timijana, čokoladna partija.” V ribjem pa bo poleg Kuhinja vas pozdravi na voljo: “Rezanci, kaneštrele, paradižnik File morske žabe, pomaranča, ješprenj, radič, črni koren, zrak zelenih oliv, čokoladna partija.” Obvezna je rezervacija na telefonski številki 02/292 7002.

Ostale restavracije v Sloveniji, si lahko pogledate TUKAJ.