V Mariboru 7 ponudnikov gurmanske hrane
V Mariboru bo s svojo gurmansko ponudbo sodelovalo 7 restavracij, in sicer restavracija Mak, Pri Florjanu, Rožmarin, Novi svet pri Stolnici, Gostilna pri Lešniku, Hotel Arena in Restavracija Terasa – Hotel City.
V Mariboru bo s svojo gurmansko ponudbo sodelovalo 7 restavracij, in sicer restavracija Mak, Pri Florjanu, Rožmarin, Novi svet pri Stolnici, Gostilna pri Lešniku, Hotel Arena in Restavracija Terasa – Hotel City.
Slednji Teden restavracij predstavlja  izziv: »Pričakovanja so visoka, saj je bila pomlad odlično obiskana. Trenutno imamo preko 300 rezervacij, kar nas uvršča med najbolje zasedene v Mariboru. Pričakujemo preko 500 gostov.« Kulinarika poteka pod vodstvom chefa Roberta Žibrata, celoten vsebinski koncept pa je pod taktirko Davida Vasiljeviča (F&B). V Restavraciji Terasa bodo pripravili tudi posebno ponudbo vin, ki bo ponujena s strani njihovih sommelierjev.
Rezervacije že potekajo
Na jesenski termin Tedna restavracij so dobro pripravljeni tudi Pri Florjanu: »Jesenski meni je obarvan s sezonskimi artikli, kot so kostanji in buče. Pripravili smo dva menija, enega mesnega in drugega z ribjim poudarkom.« V restavraciji Pri Florjanu so podobni meniji sicer med 20€ in 25€, rezerviranje miz pa že poteka: »Poleg »naših« gostov, se stopnjuje trend in ljudje prihajajo iz drugih krajev (Ljubljana, Celje, Murska sobota, …) kot tudi iz sosednjih držav,« še dodajo.
V gostilni Pri Lešniku so prav tako veselijo jesenskega termina Tedna restavracij: »S kuharsko ekipo smo se posvetovali in skupaj sestavili predlog menijev za jesenski termin. Pri tem smo izhajali iz lokalno in jesensko obarvanih jedi.« Cena povprečnega menija se pri njih sicer giblje od 10€ do 16€, odvisno od izbire.
Namen akcije je privabiti tiste ljudje, ki niso stalni gostje
Namen akcije je privabiti tiste ljudje, ki mogoče niso stalni gostje, vendar tako dobijo priložnost spoznati nove restavracije, kuharje, jedi … »Večina gostincev je potrdila, da so s pomočjo projekta pridobili nove goste, ki so se po obisku Tedna restavracij tudi vrnili,« razloži Mencinger, vodja projekta.
Več info o Tednu restavracij na www.tedenrestavracij.si