Prodajalci nad idejo niso bili najbolj navdušeni, strah jih je bilo, da kupci, ki sedaj nakupujejo na omenjeni lokaciji, ne bodo šli do Vodnikovega trga.

Pred časom smo poročali, da je usoda tržnice na Trgu svobode po 17-ih letih delovanja negotova. Župan Maribora Saša Arsenovič je izrazil željo, da bi se tržnice združile na  osrednji tržnici na Vodnikovem trgu. Prodajalci nad idejo niso bili najbolj navdušeni, strah jih je bilo, da kupci, ki sedaj nakupujejo na omenjeni lokaciji, ne bodo šlo do Vodnikovega trga. »K nam pridejo na primer ljudje iz banke, ti ne gredo nikdar na Vodnikov trg. Ne vem, zakaj bi koga tukaj motili, sem pridemo samo prodajati. Vse pripeljemo in odpeljemo sami, za seboj počistimo, nimamo ne vode, ne stranišč. Res ne vem, zakaj ta tržnica koga moti,« je takrat dejala prodajalka iz kmetije Heler.

Želijo, da se osrednja tržnica obogati

»Zagotovo bomo delali na tem, da se osrednja tržnica obogati, da dobi kvalitetno in raznovrstno ponudbo surovin ter storitev,« so sporočili iz MO Maribor in dodali, da je glede tržnice na Trgu svobode šlo za pomislek, da so tržnice v Mariboru razkropljene. »Če si bodo meščani tako močno želeli tržnice na omenjenem trgu, s tem nikakor nimam težav in bo ostala na svojem mestu. Tržnice po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih prav tako pozdravljam, teh bi lahko bilo še več in boljše,« je za naš osrednji mariborski medijski portal Maribor24.si dejal župan MO Maribor Saša Arsenovič.

Problem predstavlja tudi tržnica na Glavnem trgu, ki je zgolj 100 metrov od osrednje tržnice, Tam zaznavajo težave z dovozi in stoječimi dostavnimi vozili. »V tem primeru bomo delali v smeri, da se te vsebine skoncentrirajo tja, kamor sodijo,« še pojasnijo ob koncu na mariborski občini.