Parkirišča okoli McDonaldsa pri Swatyu so pogosto polna parkiranih vozil kjer vozniki pojedo svoj obrok, nato pa odpadke brez sramu odvržejo skozi okna.

Mariborčani dobro vemo, da so parkirišča okoli McDonald˙sa pri Swatyu pogosto polna avtomobilov. Vozniki se ustavijo, pojedo hrano, ki so jo vzeli na okencu in velikokrat smeti brez sramu odvržejo na parkirišče. Koši so pogosto prepolni. Zagotovo je jasno, da je za stanje kriva kultura ljudi. Zanimalo nas je ali restavracija McDonald˙s poskrbi, da odpadki končajo tam, kjer bi morali že v primarni fazi – v smeteh in ne povsod naokoli.

Obrnili smo se na McDonald˙s kjer so nam pojasnili, da gospodarnemu ravnanju s hrano in odpadki posvečajo veliko pozornost: »Na vsej naši embalaži z opozorilnim znakom opozarjamo, da je potrebno embalažo po uporabi odvreči v koš, prav tako imamo v sami restavraciji in njeni neposredni bližini zadostno število odlagalnih površin, oziroma košev, kamor gostje lahko odvržejo embalažo, ki se potem reciklira in ponovno uporablja za izdelavo nove.«

Zaposleni čistijo okolico restavracije na Tržaški

Potrdili so tudi, da osebje v restavracijah z rednimi obhodi tekom dneva in ob zaključku poslovanja preverja in čisti okolico restavracij. Konkretno McDonald’s restavracija na Tržaški z rednimi obhodi preverja in čisti okolico tudi širše pri trgovinah Mercator, Deichman, NKD ter parkirišča pri bivšem Swaty-u.

»Naše podjetje se trudi, da bi vzgajalo z zgledom, zato se problema lotevamo sistematično, vseeno pa je odgovornost tudi na posamezniku, ki se na koncu odloči, kako bo ravnal z odpadki in ali jih bo odvrgel v zato namenjene smetnjake,« povedo ob koncu in dodajo, da je danes 90 odstotkov uporabljene embalaže v Evropi za McDonald’s narejene iz papirnate/kartonske embalaže, ki je iz lesenih vlaken.