VOLITVE

Sveta Trojica v Slovenskih goricah

Najbolj slaven kmet iz Slovenskih goric je odgovarjal tudi na vprašanja glede Tamare Korošec, s katero nista več par.

Damjan Veršič1 leto

Člani KMN Sveta Trojica z licitacijami podarjenih športnih dresov in ostale opreme pomagajo dvojčkoma iz Slovenskih goric. Do danes zvečer se lahko potegujete za odbojkarski dres Alena Šketa.

Damjan Veršič2 leta

Brata Feliks in Ivan Letnik iz Svete Trojice v Slovenskih goricah sta doslej živela človeka nevredno življenje. To se je zdaj spremenilo, saj je 18 prostovoljcev iz KMN Sveta Trojica v celoti prenovilo njun dom.

Damjan Veršič2 leta

FOTO: V kleti so trojiški vinogradniki dobili možnost predstavitve svojih proizvodov. V samostanski kleti ali uradno Razstavno protokolarnem centru sv. Martina izvajajo degustacije protokolarnih vin, martinovanja, prirejajo razstavi jaslic in pirhov. Društvo vinogradnikov Sveta Trojica je eden nosilcev turizma, ki se dejavno vključuje v prireditve v občini ter se povezuje s sorodnimi društvi.

Damjan Veršič2 leta

Trojiška cerkev, kot je ugotovil statik, je konec decembra zaradi potresa na Hrvaškem toliko poškodovana, da podobnega potresa ne bi več prenesla. Potrebna bo celovita sanacija objekta, za kar potrebujejo od 500 do 800 tisoč evrov.

Damjan Veršič2 leta

V času, ko ne morejo biti na igriščih, člani Kluba malega nogometa Sveta Trojica organizirajo dobrodelne akcije in pomagajo socialno ogroženim družinam in posameznikom.

Damjan Veršič2 leta

Župan občine Sveta Trojica David Klobasa prosi za pomoč pri sanaciji nastale škode.

Uredništvo2 leta

Tradicionalne velike razstave jaslic v trojiški samostanski kleti letos ni, smo pa zbrali nekaj utrinkov z lanskoletne razstave. Tudi v času epidemije pa sta zakonca Divjak v Zgornji Senarski postavila zunanje jaslice, ob katerih se je letos ustavil tudi trojiški Božiček.

Damjan Veršič2 leta

Po legendi so se na vrhu hriba v Sveti Trojici prikazovale tri lučke, zato so tam zgradili cerkev. Letošnja decembrska osvetlitev občino vrača k legendi, pravi župan David Klobasa in dodaja: “Naše tri lučke bodo svetile daleč naokoli, in tako kot v starih časih, dajale novo vero in upanje.”

Damjan Veršič2 leta

V Sveti Trojici letos brezstično božično obdarovanje otrok. Župan in zaposleni v občinski upravi bodo darila odložili pred hišami. Izvedba letošnje Zimske pravljice pa je še pod vprašajem.

Damjan Veršič2 leta