Lokalno

Čeprav bivanje v skupnih sobah in spanje v isti sobi kot neznanci ni več tako priljubljeno kot nekoč, se slovenski hostli prilagajajo po svoje, v zadnjem času pa kljub konkurenci, ki jo predstavlja Airbnb, beležijo celo porast gostov. Se med mlade spet vrača nekoliko bolj avanturistična oblika potovanja?

Jerneja Potočnik1 teden

Hofer v Rušah pričel z gradnjo trgovine, ki jo bodo otvorili še letos. Zakaj so za pridobitev vseh soglasij potrebovali več kot dve leti?

Uredništvo1 teden

Julij, Ptuj in festival Arsana – večna kombinacija, s katero se najstarejše slovensko mesto prelevi v pester glasbeni oder. Letošnja Arsana s sloganom 100 % slovensko uspešno kljubuje celo koronavirusu …

Jerneja Potočnik1 teden

Mestna občina Maribor je danes objavila razpis za sofinanciranje stroškov samozaposlitve brezposelne osebe, v okviru katere lahko posamezniki prejmejo nekaj manj ko 5000 evrov.

Uredništvo2 tedna

Če ste prejšnje šolsko leto zaključili z zavidljivim uspehom in izjemnimi dosežki, je lahko štipendija vaša. Mestna občina Maribor je namreč objavila dva razpisa za štipendiranje nadarjenih dijakov, dijakov v srednjem poklicnem izobraževanju ter študentov …

Uredništvo2 tedna

Umetnostna galerija Maribor drevi v UGM Studiu na Trgu Leona Štuklja odpira večmedijsko instalacijo 45. ura avtorja Borisa Beje.

Uredništvo2 tedna

Nepremičninski agenti dobivajo vprašanja ali bodo cene nepremičnin padle in ali je sedaj pravi čas za prodajo ali nakup nepremičnin?

Tea Tošić Golob2 tedna

Kolesodvor je bil prvo leto slabo obiskan. V povprečju je bilo zasedenih le 25 odstotkov. Kot povedo v Mobilnostnem centru Maribor pa je danes kolesarnica dobro obiskana, v vseh teh letih so našteli preko 150 registriranih uporabnikov.

Tea Tošić Golob2 tedna

Še zadnji od kioskov na Partizanski cesti dobiva svojo zgodbo. Kiosk pred bivšo Modno hišo je namreč najela Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, ki bo v njem ponujala vse od sezonskega sadja in zelenjave, do sadik in cvetja, vina, sokov ter olja in kisa.

Jerneja Potočnik2 tedna

Do prekinitve pogodbe je prišlo zaradi razhajanj mnenj z vodstvom mestne občine.

Uredništvo2 tedna

V zadnjem času so spet na delu nepridipravi, ki trkajo na vrata stanovanj in od ljudi prosijo prostovoljne prispevke “za pomoč živalim”. Predstavijo se kot prostovoljci društev za zaščito živali ali zavetišč.

Uredništvo2 tedna