Lokalno

V Sloveniji je v registru več kot 2000 nevarnih psov. Zaradi posledic napada psa v zdravstvenih ustanovah pri pacientih največkrat obravnavajo poškodbo glave. V primeru najhujših poškodb lahko pride do usmrtitve psa.

Tea Tošić Golob2 dneva

Nekaj po 18. uri so intervenirali pri vodnem zajetju pri Draš centru v Mariboru.

Gabrijel Toplak2 dneva

Na pohorskem smučišču je obiskala mlade tečajnike Smučarske šole Ilke Štuhec.

Gabrijel Toplak2 dneva

Do nadaljnjega bo deloval vsak dan v času dnevne smuke med 9. in 16. uro.

Uredništvo2 dneva

Na akademiji ob 15-letnici fakultete poleg študija dentalne medicine napovedujejo tudi uvedbo študija farmacije, pozneje pa bi v Mariboru lahko po besedah dekana Ivana Krajnca zrasla celo fakulteta za farmacijo.

Uredništvo2 dneva

Po nižinah bo sprva deloma deževalo deloma snežilo, popoldne in zvečer pa večinoma snežilo.

Uredništvo2 dneva

Začetek letošnjega že 60. Kurentovanja bo na Ptuju 2. februarja, točno ob polnoči na domačiji 2. princa karnevala Matevža Zokija v Budini pri Ptuju.

Gabrijel Toplak2 dneva

Že letos naj bi bil opazen porast števila potekal veljavnost osebnih dokumentov, medtem ko bo največ osebnih izkaznic in potnih listov poteklo leta 2022.

Gabrijel Toplak3 dnevi

Ena izmed posebej zanimivih poslikav se je nahajala v podhodu ob mariborski tržnici. A le ta je bila v preteklih dneh prebarvana s črno barvo.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Trener in učitelj smučanja ter bivši alpski smučar dr. Goran Gumze poudarja, se morajo tako začetniki kot tudi bolj izkušeni smučarji priučiti pravilne tehnike smučanja oziroma jo vsako sezono izboljševati.

Gabrijel Toplak3 dnevi

Turistična agencija Martura je kot krovna partnerica projekta Flavors of Styria – Okusi Štajerske danes v hotelu Arena pod Pohorjem izpeljala uradno predstavitev tega projekta. Poskrbeli so tudi za novo aplikacijo.

Uredništvo3 dnevi