Lokalno

V Radovljici je potekalo državno tekmovanje Mladi turistični vodnik, na katerem so se dobro uvrstile tudi dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Uredništvo2 dneva

Z direktorjem Športnih objektov Maribor Tadejem Mežnarjem smo se pogovarjali o zaključeni poletni sezoni na Mariborskem otoku, planih za naslednje leto, finančnem in organizacijskem stanju zavoda ter o Olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo leta 2023 v Mariboru.

Davorin Ferk2 dneva

Po prometni nesreči, ki se je zgodila pred dnevi na Valvasorjevi ulici, se je vsul plaz kritik, da tam ni poskrbljeno za varnost. Mariborski policisti pojasnjujejo, da Valvasorjeva po cestnoprometni problematiki ne odstopa od povprečja.

Tea Tošić Golob2 dneva

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji obravnavali novo podobo občinskega grba in zastave, na kateri bo po novem grb na sredini in ne več na robu. Prav tako se bodo seznanili s polletnim poslovanjem javnega zavoda Športni objekti Maribor.

Uredništvo2 dneva

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor bodo danes zaradi naraščanja števila bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, prešli na izvajanje predvsem nujnih storitev.

Sara Jagodič2 dneva

Kakšen je bil drugi zadnji večer pred zaprtjem lokalov v Mariboru? Za hec so dali gor še All I Want For Christmas Is You. Ker kaj pa veš. Mogoče pa božiča – tako kot martinovega in silvestrovega – letos v gostilni res ne bo. Če so ene firme že v septembru imele službene novoletne čage, zakaj pa ne? In ko lokala (začasno) ni, si ga v Mariboru sami gor postavijo.

Jaša Lorenčič2 dneva

Aktivno delovanje mariborskih pesnikov in pesnic kaže, da pesniška kultura živi kriznim razmeram navkljub. Priča smo celo novi veji pesniških ustvarjalcev.

Sara Jagodič3 dnevi

Še v četrtek so mariborski gostinci mislili, da so vsaj še nekaj dni varni, saj tedaj Podravska regija ni bila razglašena za rdeče območje. V petek pa šok. Včeraj so morali zapreti gostilne in jasno je, da nekatere najverjetneje svojih vrat ne bodo več odprle.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Mariborski župan je za STA dejal, da med največje dosežke prve polovice mandata šteje oblikovanje uspešno delujoče ekipe sodelavcev, s katero so uspeli v dveh letih uskladiti projekte za črpanje okoli 35 milijonov evrov sredstev EU.

Uredništvo3 dnevi

Občani opažajo prehitro vožnjo na Ulici Matije Murka in Betnavski ulici. Mestna občina Maribor je namestila merilce hitrosti, ki bodo pokazali. ali je potrebna izvedba hitrostnih ovir.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Na dogodku o stanju demokracije v vzhodni Evropi profesorji prestižnih univerz Princeton in Yale, poljski ombudsman ter Jurij Toplak z Alma Mater Europaea.

Uredništvo3 dnevi