Lokalno / Stran 2

V letu 2019/20 se je v mariborske javne vrtce vpisalo nekaj več otrok kot lani. Poleg nedavno pogorelega Waldorfskega vrtca, ki se seli v bližnjo osnovno šolo, so v tovrstne selitve primorani tudi nekateri oddelki mariborskih javnih vrtcev.

Uredništvo2 dneva

Mnogi bodo pospravljali svoje omare in pričeli pripravljati jesensko-zimsko kolekcijo. Spet drugi bodo morda pospravljali svoje garaže. Vse rabljene izdelke bodo ponovno prodali na sejmu rabljene opreme Druga priložnost.

Uredništvo2 dneva

V Mariboru bo danes slovesno odprtje 3. Evropske juniorske računalniške olimpijade, na kateri se bo 90 osnovnošolcev iz 24 evropskih držav pomerilo v znanju in spretnostih računalniškega programiranja.

Uredništvo2 dneva

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je bila danes v vzhodni Sloveniji, kjer si je ogledala več infrastrukturnih projektov. Ob ogledih treh projektov na območju Podravja pa je danes napovedala, da bi se naj postopek ukinitve vinjet na mariborski hitri cesti, začel še letošnje leto.

Uredništvo2 dneva

Plačilo komunalnega prispevka je eden izmed večjih stroškov gradnje. Preverili smo kakšne so cene v Mariboru in bližnji okolici.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Akcija bo v veterinarskih ambulantah, saj v Društvu za zaščito živali Maribor opažajo, da je prav preveliko število lastniških živali v glavnem tudi vzrok velikega števila zavrženih in zapuščenih živali.

Uredništvo3 dnevi

Medtem ko se na Mariborskem Pohorju nadaljuje poletna sezona, bo na blagajnah pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače ob izteku šolskih počitnic, 31. avgusta in 1. septembra, potekala vikend akcija predprodaje novih sezonskih smučarskih vozovnic. Smučarjem bodo v omenjenem vikendu na voljo vse sezonske vozovnice za Mariborsko Pohorje, vključno z vozovnico Pohorka.

Uredništvo3 dnevi

Trgovina Zelena japka na Dominkuševi, ki ponuja izdelke brez embalaže, je bila deležna večje prenove. Predstavnica Snage je ob “ponovni otvoritvi” dejala, da si želijo tudi širjenja v preostale predele mesta.

Vanja Čiček3 dnevi

V sredini septembra Snaga Maribor organizira brezplačno zbiranje nevarnih odpadkov – preverite, katere odpadke lahko oddate ter kdaj in kje bo najbližja premična zbiralnica.

Uredništvo3 dnevi

V zadnjem počitniškem tednu si boste filme v Mariboxu lahko ogledali že od 10. ure dalje.

Uredništvo3 dnevi

Društvo EPEKA naslednji petek, 30. avgusta organizira Bademantl dan – dan gole resnice o globalnem segrevanju, ki bo potekal na Kopališču Mariborski otok med 10.00 in 18.00 uro in nato od 18.00 do 22.00 na Trgu Leona Štuklja.

Uredništvo3 dnevi