Lokalno

Poslanka SD mag. Bojana Muršič trdi, da je bilo lani za skoraj tretjino manj odkritih primerov raka ustne votline, kar je še ena izmed posledic epidemije covid-19, saj je dostop do zdravnikov omejen. Številni zdravstveni domovi v preventivne namene že izvajajo akcijo pregledov ustne votline, a zdravstveni dom v Mariboru se zaenkrat akciji ne pridružuje. Število odkritih primerov naj ne bi bilo manjše, pacienti pa so obravnave deležni takoj ali najkasneje v enem tednu.

Sara Jagodič2 dneva

Na Miklavžev večer je Ekološka kmetija Polenšak v občini Sveta Ana zaradi požara ostala brez ostrešja hleva in skladišča pridelkov. Ker sredstev od zavarovalnice še niso prejeli, gradijo novo ostrešje z lastnimi prihranki. Veseli bodo vsakršne pomoči, saj jim prodaja ekoloških pridelkov, tudi v vrtce in šole, predstavlja vir preživetja.

Damjan Veršič2 dneva

Tone Vogrinec predlaga progo Jonatan, ki poteka vzporedno s pohorsko vzpenjačo. Cilj je malce nižje od Trikotne jase, tako da je proga večinoma nad to mejo sneženja. Tako bi tekmovalni smučarji dobili tudi svojo telovadnico.

Uredništvo2 dneva

Na železniški postaji Tezno v Mariboru je včeraj vlak, kljub opozorilom z zvočnimi signali, trčil v eno od dveh mladoletnic, ki sta se fotografirali med tiri. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla.

Uredništvo3 dnevi

Testiranja se je v ponedeljek udeležilo 199 ljudi, od tega je bilo 26 pozitivnih, v torek pa 131 ljudi, od katerih je bilo 20 pozitivnih.

Uredništvo3 dnevi

Na Teznem dopoldne prišlo do prometne nesreče.

Uredništvo3 dnevi

Najdaljša hospitalizacija z ventiliranjem je bila na intenzivni negi UKC Maribor 48 dni, najvišji strošek zdravljenja pacienta s covid-19 pa je presegel 114 tisoč evrov. Številke se sicer od primera do primera razlikujejo, odvisno tudi od pridruženih bolezni pacienta, a v povprečju znaša zdravljenje bolnika na ventilaciji okoli 46 tisoč evrov.

Andreja Bjelan3 dnevi

V lenarškem zdravstvenem domu do petka zbirajo prijave za cepljenje proti covidu-19. Tamkajšnji zdravniki so včeraj prejeli prvih 85 odmerkov cepiva, s katerimi so že začeli cepiti starejše v skupini nad 80 let.

Damjan Veršič3 dnevi

V ožjem izboru za jubilejni deseti Zlati kamen je osem občin, med njimi iz vzhodne Slovenije dve majhni občini iz Slovenskih goric: Benedikt in Sveta Ana.

Damjan Veršič3 dnevi

V mariborskem Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) je trenutno vseh hospitaliziranih covid bolnikov 172. Med njimi je na intenzivnem zdravljenju 45 pacientov. V ponedeljek sta umrla 2 pacienta, skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov pa se je povzpelo že do številke 1137.

Uredništvo4 dnevi

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projektu za zmanjševanje poplavne ogroženosti porečja Drave. Za 18,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodila direkcija za vode, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 7,1 milijona evrov, so sporočili iz vladne službe.

Uredništvo4 dnevi