Lokalno

Mestno središče je, kot sedaj že vsak petek, ponovno polno glasnih protestnikov na kolesih, ki zahtevajo konec samovolji vlade, korupciji.

Uredništvo3 dnevi

V tej trajnostni publikaciji je zbran foto in pisni material, ki širši javnosti predstavlja zelene zaklade mesta Maribor. Letos so knjigo pretvorili tudi v zvočno obliko.

Uredništvo3 dnevi

V času ukrepov za preprečitev širjenja novega koronavirusa, voznikom, ki jih je ob prehitri vožnji ujel radarski merilnik hitrosti, niso pošiljali obvestil o prekrških.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Kako aktivni so v domu v vseh življenjskih obdobjih, si lahko ogledate na povezavi »Stari in mladi telovadimo radi«. Varovanci Doma Danice Vogrinec Maribor so se v času koronavirusa povezali z Gimnazijo Šentvid.

Uredništvo3 dnevi

Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25 °C.

Uredništvo3 dnevi

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je danes obiskala Žitovo največjo pekarno Kruh pecivo v Mariboru. Ob tem se je zahvalila pekarski industriji na čelu z družbo Žito kot največjim podjetjem v panogi za nemoteno oskrbo slovenskih potrošnikov v času epidemije covida-19. Podporo ji je obljubila tudi v prihodnje.

Uredništvo4 dnevi

Cilj projekta je zagotovitev 99,84 % priključenosti prebivalcev na javno kanalizacijo v aglomeraciji Zgornji Duplek, ki se zaključili z obstoječo čistilno napravo v Dogošah.

Uredništvo4 dnevi

Gre za najsodobnejši tovrstni aparat v državi, s katerim bodo v UKC Maribor izvedli minimalno 6000 preiskav letno, obenem pa omogoča najtežje diagnostične postopke, kot so preiskava glave, srca, abdomna in dojk. Aparat, ki je vreden slabih 1,5 milijona evrov, je financiralo Ministrstvo za zdravje.

Uredništvo4 dnevi

Že to soboto, 23. maja, vas ob 9.00 in 10.30 vabijo na zvočni sprehod Potepini.

Uredništvo4 dnevi

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo.

Uredništvo4 dnevi

Ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar je končala športno pot. Štiriindvajsetletna Korošica se bo posvetila študiju medicine, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Uredništvo4 dnevi