Lokalno

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zaradi hitrega naraščanja okuženih aktivirali fazo 5. To pomeni, da bodo jutri ustavili delo v vseh ambulantah in odpovedali operacije.

Uredništvo2 dneva

Kljub temu pa v obratu v Dvorakovi ulici 14 dosledno izvajajo stroge zaščitne ukrepe, da bi kar najbolj zmanjšali možnost prenosa okužbe.

Uredništvo2 dneva

Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija.

Uredništvo2 dneva

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri dveh od 42 Slovencev, ki so jih v petek pripeljali iz Madrida in jih nastanili v karanteni v velenjskem hotelu.

Uredništvo3 dnevi

Trenutno je v UKC Maribor zaradi covid-19 sprejetih 30 oseb, od tega jih je šest intubiranih na respiratorju.

Uredništvo3 dnevi

Labodji par, ki na tem območju gnezdi že nekaj let, je tudi letos ostal brez vseh jajc. Podobno kot lani, jima je nekdo odnesel vseh pet jajc in jih razbil na bližnjem pločniku.

Uredništvo3 dnevi

Zaradi puščavskega peska tudi danes po vsej Sloveniji pričakujejo zelo visoko onesnaženost zraka z delci PM10.

Uredništvo3 dnevi

Kopališče Mariborski otok je pridobilo soglasje državne direkcije za vode za uporabo podtalnice za nadaljnjih pet let. Seveda pa ostaja nejasno, če bo kopališče poleti sploh odprto zaradi epidemičnega stanja v Sloveniji.

Uredništvo3 dnevi

Pogumni branjevci, odeti v zaščitne maske in rokavice vas že pričakujejo s kolerabicami, redkvicami, mlado čebulo, mlado solato, radičem in motovilcem, regratom, čemažem … 

Uredništvo3 dnevi

Telekom Slovenije bo glavnima bolnišnicama v državi, UKC Maribor in Ljubljana, podaril skupno 40.000 evrov za nakup nujno potrebne opreme v boju proti koronavirusu.

Uredništvo3 dnevi

Kak mesec nazaj smo lahko opazovali starše, ki so svoje otroke spremljali na informativnih dnevih, s podaljšanim rokom vpisa na fakultete pa bodo številni namesto svojih otrok odločili, kam naprej. Kdo so starši – helikopterji, znani po vzkliku »Moj otrok si zasluži petko!« in kakšne otroke vzgojijo? O pretirano zaščitniških starših v Mariboru tudi z učiteljico in profesorico.

Jerneja Potočnik3 dnevi