Lokalno

Zaključek del je predviden v sredini meseca septembra, z njim pa bodo dobili kolesarji in pešci krajšo in predvsem varnejšo pot.

Andreja Bjelan2 dneva

Še se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki bodo krajevno lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27°C.

Uredništvo2 dneva

Zvečer in ponoči se bodo še pojavljale nevihte z močnejšimi nalivi. Mercator je omogočil brezplačno parkiranje na pokritih parkiriščih določenih Mercatorjevih objektov.

Uredništvo3 dnevi

Za mariborskim Nigradom kljub mili zimi pozitivno leto. Ustvarili so 18,7 milijona evrov prihodkov, kar je dva odstotka več od načrtovanih.

Uredništvo3 dnevi

V prostorih UKC Maribor je moč zaslediti večje število hroščev. A o teh v zadnjih dneh poročajo na območju celotnega Maribora.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Upravna enota Maribor, ki se ji je nedavno obljubljalo selitev, trenutno posluje v koronavirusnih pogojih, hkrati pa se sooča še s prostorsko stisko. Pred občinsko stavbo je tako mogoče vsak dan videti Mariborčane, ki potrpežljivo čakajo v vrsti …

Jerneja Potočnik3 dnevi

Ponekod bodo izklopi električnega omrežja krajši, drugje bo trajalo več ur. Izklopi so nujni zaradi menjav drogov, rekonstrukcij nizkonapetostnega omrežja, montaž priključkov in drugih vzdrževalnih del.

Uredništvo3 dnevi

Odlok določa prioritetno rabo energentov za ogrevanje na območju Mestne občine Maribor v obliki vrstnega reda rabe energentov za ogrevanje stavb, pripravo sanitarne tople vode in proizvodnjo toplote v delovnih procesih končnih uporabnikov energije.

Andreja Bjelan3 dnevi

Vojašnica generala Maistra je ena pomembnejših slovenskih vojašnic in objekt, ki je posebnega pomena za obrambo države. V prihodnjih letih jo namerava država posodobiti, sanirat teri zgraditi tudi nove prostore in dodatne namestitvene kapacitete za vojake. Projekt je ocenjen na okoli 40 milijonov evrov.

Andreja Bjelan3 dnevi

Po zakonu o pravilih cestnega prometa enosledna motorna vozila (mopedi, skuterji …) ne smejo zapeljati na območje za pešce, vseeno pa redarji in policisti dnevno obravnavajo več tovrstnih kršitev. Prepoved najpogosteje kršijo mladoletni vozniki mopedov in skuterjev – vozil, katerih določena hitrost ne presega 25 kilometrov na uro.

Uredništvo3 dnevi

V noči na ponedeljek so po navedbah Agencije RS za okolje ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Danes reke sicer počasi upadajo, a ob nevihtah lahko predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke.

Uredništvo4 dnevi