Mestna občina Maribor bo sprejem terminsko prilagodila Ilki Štuhec, ko se vrne s tekem, ki jo še čakajo to sezono

FOTO: EXPA Pictures/Sportida

Mariborčana Ilka Štuhec je minulo nedeljo spet pisala zgodovino. Na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju je pokorila vso konkurenco in je po dveh letih še drugič zapored osvojila naslov prvakinje v kraljevski disciplini. Za Slovenijo je to sicer 22. medalja na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju, in sicer sedma zlata.

Termin sprejema bo usklajen z njeno ekipo

Iz občinske službe za odnose z javnostmi so po njenem uspehu sporočili, da so izjemno ponosni na uspeh naše najboljše smučarke, ki je pred dnevi prejela tudi nagrado Športnica Maribora 2018. »Sprejem za svetovno prvakinjo bo organiziran v mesecu marcu, ko bo Štuhčeva končala svoje športne obveznosti za to sezono. Termin sprejema bo usklajen z njeno ekipo,« so zapisali.

Rekorden obisk že po zmagi leta 2017

Glede na predlanski sprejem po zmagi na svetovnem prvenstvu leta 2017, ki je bil na Trgu Leona Štuklja rekordno obiskan, so nadaljevali, si vsekakor prizadevajo, da ga skupaj s partnerji organizirajo tudi ob letošnji zmagi »Mestna občina Maribor bo sprejem terminsko prilagodila Ilki Štuhec. Kot rečeno bo organiziran meseca marca, ko se vrne s tekem, ki še jo to sezono še čakajo,« so še dodali.

Na progo se je podala s startno številko 9

Sicer pa se je Štuhčeva, spomnimo, na progo podala s startno številko 9 in je že v zgornjem delu odlično smučala ter si prevozila odločilno prednost pred konkurentkami. Za njo sta se uvrstili Švicarka Corinne Sutter, tretja je bila izkušena Američanka Lindsey Vonn, ki se po tem smuku poslavlja iz smučarske karavane in odhaja v pokoj.