V pričetku meseca so na Snagi opravili razgovor z desetimi prijavljenimi na razpis. Družbo naj bi vozil Janez Letnik, ki na področju ravnanj z odpadki deluje že več kot 25 let.

Nekaj več kot tri mesece, potem ko je odstopil Cveto Žalik in je na direktorski stolček podjetja Snaga Maribor začasno sedel Alan Perc, ki je sicer tudi direktor Energetike Maribor, so v Snagi pred tremi tedni objavili razpis za novega direktorja. Prvi nadzornik Damijan Škrinjar osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si sporočil, da so na razpis prejeli 10 prijav. Z vsemi so v začetku oktobra opravili razgovor.

Noben direktor Snage v zadnjih 13 letih ni dočakal konca mandata

Kot poroča vecer.com, so neuradno izvedeli, da so se odločili, da bo družbo vodil Janez Letnik, sicer nekdanji direktor Čistega mesta Ptuj. “V tej panogi sem že več kot 25 let in to izključno na področju ravnanja z odpadki. Potencial in razvojne možnosti v Snagi Maribor so in to je osnovni motiv, ki me je vodil pri prijavi na razpis,” je za prej omenjen portal pojasnil Letnik in odgovoril, da za njim ne stoji nobena politična struja: “Nikoli nisem bil član niti simpatizer politične stranke, sem popolnoma suverena in neodvisna oseba. Kar si zadam, to naredim, če pa vidim, da ne bom zmogel, pa se zadeve niti ne lotim.”

Pred štirimi leti je sicer mariborsko višje sodišče potrdilo sodbo ptujskega okrajnega sodišča, po kateri je Čisto mesto Ptuj dvanajst let nepravilno obračunavalo naložbo v gradnjo centra za ravnanje z odpadki. Na položnicah občanov je bila naložba navedena ločeno, morala pa bi biti vključena v delu cene za odlaganje odpadkov. Sodba jim, kot poroča vecer.com, ni naložila kakršnegakoli vračila denarja.