Tekmovalci letos prihajajo iz Srbije, Nemčije, Danske, Bosne, ZDA in Slovenije.

Društvo Adrenalin K.O. bo to soboto, ob 17. uri izvedlo že tradicionalno mednarodno tekmovanje v skokih v vodo z Glavnega mostu v Mariboru.

Dogajanje na reki Dravi je pomembno

Dušan Ćešić, eden od organizatorjev tekmovanja, je povedal, da mednarodna tekma v akrobatskih skokih iz Dravskega mostu v zadnjih dveh letih poteka izven Festivala Lent. »Menimo, da je Maribor mesto, v katerem se morajo prireditve odvijat samostojno, tudi izven atraktivnih festivalov. Pomembno pa je dogajanje na reki Dravi, saj je ta pomembna za mesto,« je poudaril Ćešić.

Podobne tekme ni v urbanem okolju

Lani je tekmo obiskalo približno 2500 ljudi, prvič so zasledili obisk tudi tujih gostov. »To nas ne preseneča, saj podobne tekme, razen tiste, ki jo organizira Red Bull na težje dostopnem jezeru, v urbanem okolju v Avstriji ni, medtem ko na Hrvaškem sploh ni nobene podobne tekme,« je pojasnil Ćešić in napovedal, da se tekme udeležujejo samo profesionalni skakalci iz več držav. Prišli bodo iz Slovenije, Srbije, Nemčije, Danske, Bosne, ZDA, letos pa sta prijavljeni tudi dve tekmovalki, in sicer ena iz Srbije ter druga iz ZDA. »Na tekmovanju se med seboj merijo samo profesionalni skakalci, amaterski lahko dogodek samo opazujejo, saj jim je tekmovati iz varnostnih razlogov prepovedano,« pravi Ćešić.

Skoki z večje višine so za vsakega tekmovalca izziv

Letošnje tekmovanje v dveh disciplinah (klasični in akrobatski razred) bo posebno, saj bodo skakali v vodo z dveh višin – 15 in 18 metrov. Po besedah organizatorja, bo odskočišče tudi na novo postavljeni konstrukciji, ki bo tri metre višja. »Skoki z večje višine so za vsakega tekmovalca izziv, poleg tega so skoki bolj atraktivni,« dodaja Ćešić. Izvedli bodo tri serije, skoke pa bodo na podlagi težavnostne stopnje in popolnosti izvedbe ocenjevali sodniki iz gimnastičarske stroke. Zmagovalce, ki bodo prejeli nagrade, bo določil skupni seštevek vseh treh skokov.

Med premori dvoboj šestercev

Za letošnje tekmovanje se je društvo povezalo še s Študentskim veslaškim društvom, ki bo med premori uprizorilo dvoboje šestercev. Start tekme bo na višini Pristana in cilj pri Starem mostu. »Letos bosta na reki dva dravska splava, iz katerih bo možen ogled tekme, dogovorili pa smo se tudi za Dravsko vilo, ki bo zasidrana bližje tekmovališču,« je sklenil Ćešić.