Šentilj

Novi odsek železniške proge Maribor-Šentilj bo gradil konzorcij podjetij Pomgrad, Kolektor, SŽ-ŽGP, GH-Holding in Gorenjska gradbena družba. Odločitev o izbiri ponudnika je že pravnomočna, sledil bo podpis pogodbe. Dela, ki jih je izvajalec ocenil na slab 101 milijon evrov, naj bi se začela v začetku prihodnjega leta.

Uredništvo9 mesecev

Država in Občina Šentilj prenavljata največje prometno ozko grlo v Šentilju. Po zaključku križišča tudi prenova osrednje ulice ob železnici, ki jo bo obnovila država v okviru prenove železniške proge.

Uredništvo9 mesecev

Infrastrukturna ministrica je danes po obisku Šentilja, Pesnice in na koncu še Maribora, tudi poudarila, da država nima pravne podlage, da na cesti H2 zahteva vinjeto.

Gabrijel Toplak9 mesecev

Obnova omenjene proge bo omogočila, da se bo število vlakov med Mariborom in Šentiljem povečalo s 67 na 84 dnevno.

Uredništvo11 mesecev

Na Štajerski avtocesti se je pripetila še ena nesreča, nastajajo zastoji.

Uredništvo11 mesecev

Na slovenskem železniškem omrežju je trenutno eden večjih projektov modernizacija železniške proge Maribor-Šentilj. Ta poteka v več fazah, direkcija za infrastrukturo pa je prejšnji teden odprla ponudbe za gradnjo novega odseka, ocenjenega na največ 101 milijon evrov. Prispele so tri ponudbe; oddali so jih Pomgrad, Cengiz in Strabag.

Uredništvo12 mesecev

Gostilna Meja v Šentilju, v bližini starega mejnega prehoda z Avstrijo, je že 19 let leta kamen spotike med zakoncema Vajnhandl, ki jo upravljata, in srbsko turistično družbo Putnik.

Uredništvo12 mesecev

250 milijonov vredna investicija v optično omrežje bo v treh letih velikemu delu slovenskega podeželja omogočila hitri internet. Pričetek gradnje letos v Šentilju in Litiji.

Gabrijel Toplak12 mesecev

Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je danes sestal z vodstvom Občine Šentilj in s predstavniki civilne zaščite in podjetja Kogal. Tema pogovorov je bila problematika kompostarne v Ceršaku.

Uredništvo1 leto

Občina Šentilj je danes v športnem parku v Sladkem vrhu odprla srednje veliki pumptrack ali Kolopark Sladki Vrh, kot so ga poimenovali sami.

Uredništvo1 leto

Novost so tudi višje vozne brežine, ki omogočajo bolj atraktivno vožnjo, medtem ko bo razsvetljava uporabnikom omogočala še večerno uporabo poligona.

Gabrijel Toplak1 leto