Šentilj

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan3 meseci

Do zastojev prihaja v veliki meri zaradi tega, ker potniki niso pripravljeni na kontrolo in na formalnosti, ki jih morajo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa, ki povzroča nalezljivo bolezen COVID-19, opraviti.

Uredništvo3 meseci

Po tem ko so bili v občini Šentilj včeraj seznanjeni z novimi potrditvami okužbe, se zdaj pojavljajo še neuradne informacije, da je število okuženih v naši občini še višje.

Uredništvo3 meseci

Župan občine Šentilj mag. Štefan Žvab je izdal začasno odredbo o oprostitvi plačila najemnine za poslovne prostore, ki so v lasti Občine Šentilj.

Davorin Ferk4 meseci

Pred mejnim prehodom Šentilj v smeri proti Avstriji so vozila v koloni ustavljena na voznem in odstavnem pasu.

Uredništvo4 meseci

Ob sprejemanju korona zakonskega paketa smo na kratko govorili z Marijanom Pojbičem, poslancem SDS iz Sladkega Vrha.

Uredništvo4 meseci

Kot je povedal, je ta ukrep nujen za zajezitev širjenje koronavirusa. Ob tem je še enkrat pozval vse občanke in občane, da svojih domov ne zapuščajo, če to ni zares nujno potrebno.

Uredništvo4 meseci

Ta vikend bo med 7. in 17. uro popolna zapora ceste Šentilj – Pesnica. Izvajala se bo rekonstrukcije nivojskega železniškega prehoda. Pri pesniškem rondoju se obnavlja propust čez potok.

Uredništvo4 meseci

Znana Sladoledarna Pingo je v torek v Šentilju pričela z delom v novem objektu, ki s svojim modernim izgledom ob novem nastajajočem velikem krožišču spreminja podobo centra kraja.

Uredništvo4 meseci

V Kamnici bo potekal že tradicionalni humanitarni pohod “NA NOGE! Za boljše življenje.” Zbirala se bodo sredstev za družino iz Šentilja. Organizatorji vabijo k dobrodelni rekreaciji in medgeneracijskemu druženju.

Uredništvo5 mesecev

Potem ko so Domu pod gorco dodelili tri osebe, Dom Danice Vogrinec ne bo imel nobenega. Direktor Marko Slavič je precej razburjen in poudarja, da bodo sprožili ustavno presojo. Delež sofinanciranja vključenih v program javnih del v občinah se je v letu 2020 s strani zavoda za zaposlovanje zmanjšal iz 65 na 60 odstotkov.

Gabrijel Toplak5 mesecev