Po lanski nabavi desetih električnih koles, šentiljska občina od danes preko športnega društva ŠKUD Hurikani ponovno organizira izposojo. Tudi s tem projektom se uvrščajo med najbolj trajnostno razvite občine.

Občina Šentilj je svojim občanom od danes ponovno omogočila izposojo električnih koles. Električna kolesa je v upravljanje predala zelo dejavnemu šentiljskemu športnemu društvu ŠKUD Hurikani, ki bo odslej skrbelo za izposojo.

Kolesa za zdaj ostajajo locirana na sedežu šentiljske občine, kjer se jih lahko prevzame in vrne. Cena izposoje električnega kolesa je 5 € na dan, za vikend (sobota – nedelja) pa 8 €. Za najem je potrebna rezervacija, ki so možne od ponedeljka do petka, med 15. in 16. uro, na telefonski številki 041 346 958.

V času karantene je izposoja koles na voljo le občankam in občanom Šentilja. Sicer so del turistične ponudbe občine, ki je lani z odprtjem Regionalnega turističnega centra postavila temelje za razvoj turizma v občini.

Električna kolesa del trajnostnega razvoja šentiljske občine

Kot smo lani že poročali, je Občina Šentilj lani nabavila 10 električnih koles ter jih dala na voljo občanom in turistom. S tem dopolnjujejo dejavnosti in ukrepe, s katerimi občina postaja čedalje bolj trajnostno usmerjena. V občini Šentilj so že do sedaj veliko vlagali v trajnostni razvoj z velikim številom električnih polnilnic, rastlinskih čistilnih naprav, prenovo javne razsvetljave in drugimi projekti, ki jih uvrščajo med najbolj trajnostno razvite občine v Sloveniji.