V toplih dneh, ki so pred nami, je najlepše odpreti okno in pustiti, da prostor napolni svež zrak. A kaj, ko s tem v svoj dom spustimo tudi cvetni prah rastlin, ki se prebujajo, naše telo pa se hitro odzove s kihanjem. Prav ta problem pa, z nenehno borbo proti boleznim v našem domu, odpravlja prav kakovosten prezračevalni sistem.

Približuje se čas odprtih oken, namesto za kihanje zaradi alergij pa se raje odločimo za preobrazbo svojega doma – za prezračevalni sistem, ki slovenske domove navdušuje že več kot 60 let – prezračevalni sistem LUNOS.

Učinkovita borba proti alergijam in boleznim

Vgradnja prezračevalnega sistema LUNOS ne pomeni velikega posega v vaš dom, saj bodo Lunosovi mojstri skozi zunanji zid ali jašek namestili le manjšo ventilatorsko enoto, s katero boste v prostorih poskrbeli za nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza ter neprijetnega vonja. Hkrati imajo vse LUNOS prezračevalne enote protihrupno in protialergijsko zaščito, s čimer so še posebej primerne za osebe z alergijami ali težavami dihal. Filter proti alergijam je pralen in ga celo ni potrebno menjati.

Če ste se do sedaj vselej borili z virusi in prehladi, ki so v posteljo položili kar vso družino, bo LUNOS poskrbel, da bo dobro prezračevanje preprečilo tudi to.

Dobro prezračevanje je ključno tudi za boj proti boleznim, ki se širijo po zraku in nas ne zapustijo niti v nekoliko toplejših dneh. Če ste se do sedaj vselej borili z virusi in prehladi, ki so v posteljo položili kar vso družino, bo LUNOS poskrbel, da bo dobro prezračevanje preprečilo tudi to.

Povsem brez hrupa

Sistem LUNOS deluje tako podnevi kot ponoči, vendar je tako neslišen, da vašega spanja ne bo motil, prav tako pa se zaradi vgrajene protihrupne zaščite ne bo slišalo zunanjega hrupa. »Dokumentirani akustični testi dokazujejo, da dosega protihrupna zaščita LUNOS odlične ocene na vseh testiranjih,« povedo v podjetju ter dodajo, da so vgrajena tudi prepišna varovala, ki omejujejo nastanek prepiha. Dolgoročno vgradnja prezračevalnega sistema pomeni tudi do 30 % prihranek energije v primerjavi s klasičnim zračenjem skozi okna.

Podjetje Lunos d.o.o. je slovenskemu trgu že pred 60. leti predstavilo inovativne načine prezračevanja nemške blagovne znamke LUNOS, ki poskrbijo, da je v vaših domovih zrak vselej svež in čist. Ena od prednosti je tudi ta, da vam za nenehno odpiranje in zapiranje oken ne bo potrebno skrbeti, saj lahko svež zrak dosežete že samo s stiskom na gumb.

Boj z vlago in plesnijo

Pereča težava, s katero večkrat neuspešno bijejo boj mnogi slovenski domovi, sta tudi vlaga in plesen. Slabo prezračevanje doma ter vlaga, ki se zadržuje v hišnih prostorih, sploh ob stikih naših oken in sten, večkrat privedeta do pojava plesni, ki se je je težko znebiti, hkrati pa je škodljiva našemu zdravju. Prezračevalni sistemi, kakršen je LUNOS, preprečujejo prav slednje. Sistem Lunos je kljub prestižnemu občutku, ki vam ga lične in skoraj neslišne naprave v vašem domu dajejo, cenovno ugoden ter primeren za vse faze gradnje. Ker je LUNOS enostaven, vgradnja pa hitra in nezahtevna, lahko o nakupu prezračevalnega sistema razmišljate tako v novogradnjah kot starejših hišah.

Podjetje Lunos d.o.o. tržišče osvaja tudi z mnogimi nagradami. V letu 2017 so v Nemčiji prejeli najvišjo nagrado za najboljši prezračevalni sistem v EU, naslednje leto so prejeli prvo nagrado za inovacijo na področju energetsko učinkovitih rešitev. Lansko leto so v Frankfurtu prav tako prejeli nagrado TOP 100 ter se tako uvrstili med najbolj inovativna srednje velika podjetja.

LUNOSOVA skrivnost

In kako prezračevalni sistem LUNOS deluje? Strokovnjaki razložijo, da sistem temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju: »Glede na potrebe in stopnjo vlažnosti zraka prenašajo ventilatorji izrabljen zrak iz kopalnice, kuhinje, WC-ja ali pralnice navzven ali v prezračevalne jaške. Na ta način nastane v stanovanju majhen podtlak, zaradi katerega skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež filtriran zrak v spalnice, otroške sobe, dnevne sobe in delovne prostore. Reže pod vrati ali prezračevalni elementi nad njimi zagotavljajo pretok svežega zraka med prostori z vhodi zunanjega svežega zraka in prostori z odzračevanjem izrabljenega zraka.«