»Naša Drava« je prinesla Kajakaško kliniko, tečaj veslanja, ki se je pod vodstvom Športnega društva Pure Sport odvijal v športnem parku Ruše.

Pretekli vikend se je v športnem parku Ruše, kjer imajo občani Ruš možnost rekreativnega veslanja v kajakih in kanujih, odvijal tečaj veslanja »Kajakaška klinika«. Tokrat je bil tečaj namenjen odraslim, ki so skozi tečaj pridobili znanja osnovnih zavesljajev ter drugih veslaških vrlin potrebnih za samostojno veslanje v kajaku.

Izvajalec tečaja je bilo Športno društvo Pure Sport, ki deluje na območju celotne reke Drave ter organizira številne tematske tečaje, s katerimi želi k reki Dravi privabiti čimveč veslanja željnih ljudi. Podobne tečaje oziroma »klinike« prinaša tudi prihodnje leto, ko bodo ti potekali v sklopu projekta Naša Drava.

Naša Drava prinaša še več športnih aktivnosti

Projekt obsega območje reke od Dravograda do Središča ob Dravi ter k naši podravski reki prinaša osvežitev – številne športne aktivnosti v sodelovanju z naravovarstveniki, opazovanje dravskih ptic pod vodstvom Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije, obuditev splavarjenja in še veliko več. Več o projektu Naša Drava lahko preberete tudi v našem prispevku DNEVNA: Projekt Naša Drava v Mariboru obuja splavarjenje ter dodatne športne aktivnosti.