Letos naj bi zgradili 3-kilometrski del Dravske kolesarske poti, ki še manjka med Rušami in Mariborom.

Letos naj bi zgradili preostali 3-kilometrski del Dravske kolesarske poti med Rušami in Mariborom. Manjka še del od Bistrice ob Dravi, mimo Laznice in Limbuša do Maribora.

Direkcija za infrastrukturo je končala projektiranje celotne Dravske kolesarske poti. Pri Mariborski razvojni agenciji, ki koordinira projekt, v prihodnje pričakujejo gradnjo vseh ostalih odsekov, ki še manjkajo, poroča Radio Maribor.

Letos naj bi tako zgradili manjkajoči 3-kilometrski del Dravske kolesarske poti, ki bo v celoti povezal Ruše z Mariborom, saj je direkcija za infrastrukturo objavila razpis za gradnjo.

Uredili bodo tudi počivališča in nevaren prehod čez cesto v Rušah

Direktor Mariborske razvojne agencije Uroš Rozman je ob tem za Radio Maribor povedal, da  bodo uredili tudi štiri kolesarska počivališča, ki bodo imela poenoten izgled na celotni Dravski kolesarski poti, uredili bodo tudi varen prehod državne ceste v Rušah, ki se je izkazal kot nekoliko nevaren.

Mariborska razvojna agencija z mariborsko občino pripravlja tudi projekt izgradnje kolesarske poti med Drava centrom in dvoetažnim mostom. Zaradi zahtevnosti gradnje in posledično cene, vreden je okoli dva milijona evrov, želijo zanj pridobiti evropska sredstva.

Dokumentacija za izgradnjo kolesarske poti na levem bregu Drave od dvoetažnega mostu naprej proti Malečniku so že pripravili, z občino pa za ta del še iščejo vire financiranja.

Gradnja Dravske kolesarske poti naj bi se po načrtih letos zaključila v občini Radlje ob Dravi, kjer je projekt zastal zaradi pridobivanja nekaterih soglasij. Celotno 150-kilometrsko pot naj bi končali v petih letih.