Hofer v Rušah pričel z gradnjo trgovine, ki jo bodo otvorili še letos. Zakaj so za pridobitev vseh soglasij potrebovali več kot dve leti?

Hofer v Rušah nasproti hotela Veter gradi trgovino, ki bo 88. po vrsti Hoferjevih trgovin.
Kot so nam sporočili iz podjetja Hofer, bodo trgovino otvorili še letos. Natančnega datuma še ne morejo napovedati.

Trgovina s 80 parkirnimi mesti

Trgovina se bo razprostirala na približno 1100 m² prodajne površine in bo omogočala enostavno, hitro ter pregledno nakupovanje. Primerljivi trgovini sta Maribor Ptujska in Maribor Veljka Vlahoviča. Celoten videz objekta lahko primerjamo s postavitvijo na lokaciji Maribor Ptujska. Trgovina bo imela okoli 80 parkirnih mest.

Priprave na gradnjo spremljali dolgotrajni zapleti pri pridobivanju soglasij

Družba Hofer nam ni odgovorila na vprašanje zakaj je pridobivanje potrebnih soglasij potekalo več kot dve leti. Prvi dogovori o gradnji trgovine so bili že s prejšnjim vodstvom občine oz. županom. Nerazumno dolge postopke naj bi po naših informacij povzročilo oteženo pridobivanje soglasij predvsem s strani enega od občanov, ki je tudi visoki uradnik ruške občine. V tem času pa sta se v sosednjih krajih Selnica oz. Bistrica ob Dravi odprli dve novi trgovini konkurenčnega trgovca Jager.

Podjetje Hofer je v Sloveniji že od leta 2005

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih ter 87 trgovin. Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska) ter ALDI Italia (Italija).
Kupci v HOFERjevih trgovinah v Sloveniji mesečno opravijo že skoraj 3 milijone nakupov.