V času korona krize so se drive-in kina po svetu množično razširila. Drive-in kino pa se bo v bližnji prihodnosti odvil tudi v najstarejšem slovenskem mestu.

V času korona krize so se drive-in kina po svetu množično razširila. Drive-in kino pa se bo v bližnji prihodnosti odvil tudi v najstarejšem slovenskem mestu. V petek, 3. julija 2020, ob 21. uri, se bo namreč zgodil prvi drive-in kino na Ptuju. Drive in-kino se bo zgodil tudi dan kasneje, v soboto 4. julija 2020, prav tako ob 21. uri. Dogodek se bo odvil na parkirišču pred Šolskim centrom Ptuj na Vičavi, na mestu, kjer je nekoč stal karnevalski šotor. Informacije o izboru filmov pa še zaenkrat niso znane.

Ptujčani so si drive-in kina želeli že v preteklosti

V mestnem kinu Ptuj so se tako pred časom odločili, da svoji publiki ponudijo nekaj novega. Nina Milošič, vodja mestnega kina Ptuj, je za Maribor24 povedala, da je bila želja po tovrstni obliki kina prisotna že v prejšnjih letih. Veliko predlogov o izvedbi drive-in kina pa so dobili tudi s strani Ptujčanov. Kot je poudarila, pa pričakuje, da bo odziv na dogodek pozitiven. Pravi namreč, da je zanimanje za drive-in kino, kljub temu, da so informacije v javnosti skope, veliko že zdaj.

Število vstopnic bo omejeno

Sogovornica je povedala, da bo prizorišče drive-in kina odprto že ob 20. uri, z namenom, da si bodo gledalci že prej lahko zagotovili svoje mesto. Število vstopnic bo omejeno, saj lahko kino sprejme do 100 avtomobilov. Vstopnina na avtomobil bo znašala 10 evrov v predprodaji, na dan dogodka pa 15 evrov. Vstopnice bodo na voljo na spletu, predvidoma naslednji teden.

Velja pa omeniti tudi to, da se zvok v drive-in kinu predvaja preko radijskih sprejemnikov v avtomobilu.

Spremljevalno dogajanje še ostaja skrivnost

V drive-in kinu bo prisotno tudi spremljevalno dogajanje, ki še zaenkrat ostaja skrivnost. Na dogodku pa bo prisotna tudi spremljevalna gostinska ponudba in številna ostala presenečenja.

Kino, ki ponuja drugačno doživetje

Vodja mestnega kina je še v pogovoru poudarila, da je odziv na dogodek, predvsem na socialnih omrežjih, zelo pozitiven. Sama verjame, da je drive-in kino posebno doživetje, ki ga v Sloveniji ni mogoče pogosto doživeti.