Vsi, ki bodo darovali šolske potrebščine, bodo v lokalu prejeli brezplačen hišni koktejl ali pa si s potrebščino plačali naročeno kavico.

Priljubljen lokal Urban Garden, ki je kot majhna zelena oaza sredi betonske džungle na Ulici kneza Koclja 6, je včeraj pričel z akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke, čigar starši si jih le stežka privoščijo. Trenutno zbirajo nalivna peresa, brisalec, ediks, radirke, barvice,flumastre, šestila, geotrikotnike,ravnila, tempere, vodene barvice, čopiče, risalne bloke in nove oziroma lepo ohranjene peresnice in torbe.

Viole že naslednji dan po objavi donirale dve veliki škatli potrebščin

Kot so dejali za Maribor24, je bil le dan po objavi odziv gostov izjemno velik. Najbolj je presenetila navijaška skupina Viole, ki je danes donirala kar dve veliki škatli potrebščin. Odzvali so se tudi redni gostje, družine zaposlenih in seveda sami zaposleni.

S potrebščinami si prislužite koktajl ali plačate kavico

Kot so nam še zaupali iz Urban Gardna, bo akcija zbiranja potrebščin potekala na dva načina. S prvim so že začeli; gre za akcijo, ki bo potekala na vseh prihajajočih dogodkih do 25. avgusta. “Vsi, ki bodo darovali šolske potrebščine, bodo od nas prejeli gratis hišni koktejl,” obljublja.

Po drugem načinu zbiranja, ki bo potekal med 18. in 25. avgustom, pa bodo lahko stranke kavo plačale s šolskimi potrebščinami. “Vse zbrano pa bomo 26. avgusta predali Zvezi prijateljev Maribor,” še dodaja.

Spomnimo …

Kot smo že pisali, sicer zbirajo tudi druga društva in organizacije. Sredstva tako lahko nesete na Rdeči križ Slovenije in Karitas, pa tudi Pošta Slovenije in že omenjena Zveza prijateljev mladine že sedmo leto zapored organizirata dobrodelno akcijo zbiranja Poštar Pavli polni šolske torbe. Akcijo zbiranja so prav tako zagnali v Humanitarčku, kjer so uspeli zbrati potrebščine za 89 otrok.