December je mesec prazničnih obdarovanj. Preverili smo, kje vse boste lahko v prihodnjih dneh srečali Miklavža.

December je mesec prazničnih obdarovanj. Najprej nas bo obiskal sv. Miklavž. Gre za enega izmed najbolj priljubljenih svetnikov, ki otroke obdaruje v noči s petega na šesti december. Običaj izhaja iz Nikolajeve radodarnosti in solidarnosti. Ko sta mu starša zapustila premoženje, ga je razdelil med reveže, sam pa postal redovnik. Svojim vernikom je hotel biti zgled zlasti v dobrodelnosti. Znano je bilo, da so bili nekoč Miklavževi darovi suho sadje in orehi, skozi leta pa so se navade precej spremenile. Tako so se pridružila še ostala mnogo vrednejša darila.

Preverili smo, kje vse boste lahko v prihodnjih dneh srečali Miklavža

V Qlandiji bo miklavževanje s QLaro v sredo, 4. decembra, ob 17. uri. V tem nakupovalnem centru pripravljajo miklavževanje po slovensko s popotnikom Jakom, QLaro in drugimi zanimivimi slovenskimi liki. V Europark na zgornje parkirišče bo decembrski prvi dobri mož prišel prav tako v sredo, a z začetkom ob 17.30. Pripravili bodo gledališko predstavo o Miklavžu, kjer bodo otroke navduševali s čarobnimi kostumi. Po predstavi bo sledilo fotografiranje z Miklavžem in njegovim spremstvom ter obdarovanje vseh otrok.

Mercator center Maribor Tabor bo Miklavž obiskal v sredo od 17.30 do 18.30. Pripravili bodo interaktivno glasbeno predstavo z naslovom Oblakovo potovanje z Alenko Kolman. Predstavi bo sledil obisk Miklavža, ki ga bosta spremljala angelček in parkelj ter obdaritev otrok. Planet Tuš bo miklavževanje pripravil v četrtek, zraven obiska Miklavža s parklji in fotografiranja z otroki pa bodo med 15. in 19. uro organizirali otroške karaoke s Spidijem, nastop plesne šole Natke Geržina, otroško predstavo in kuharsko delavnico, ustvarjalne delavnice in poslikave obraza. Vključili bodo nagradne igre in podelili privlačne nagrade.

V centru mesta bo Miklavž v četrtek obiskal Grajski trg ob 17. uri. V organizaciji Zavoda za turizem Maribor bo Miklavž v spremstvu angelov in parklja pozdravil in obdaril otroke ob spremljavi vokalne skupine Florentina. Miklavž bo obiskal tudi Ruše, kjer bo najmlajše 6. decembra ob 18. uri obiskal kar na ledeni ploskvi. V četrtek bo miklavževanje tudi v Bistrici ob Dravi na Bistriškem trgu ob 17. uri. V primeru slabega vremena se  prireditev seli v Dom kulture.